avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertul platit de mine m-a gasit vinovat
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertul platit de mine m-a gasit vinovat

intr-un accident produs acum 2 ani politia invinuieste de producerea acestuia pe unul dintre conducatorii auto. intrucat una dintre persoanele din masina presupus vinovata a solicitat despagubiri materiale politistul care a cercetat cazul la invinuit pe conducatorul auto de vatamare din culpa art 184 CP si la instiintat ca poate solicita expertiza tehnica judiciara pe care trebuie sa o plateasca. am achitat expertiza si dupa intocmirea expertizei am constatat ca expertul tehnic nu a tinut cont de faptul ca masina lovita a fost mutata de la locul accidentului de catre celalalt conducator auto inainte de sosirea organelor de politie (accidentul a fost cu victime) cu toate ca scrie in expertiza despre declaratia conducatorului auto ca a mutat masina "sa nu incurce circulatia", isi exprima parerea privind faptul ca conducatorul auto care ar fi produs accidentul nu a fost atent. putem face obiectiuni la expertiza in conditiile in care expertul nu in in calcul mutarea celuilalt vehicul inainte de producerea accidentului ? trebuie solicitata alta expertiza sau aceasta va fi solicitata de instanta?
Putetai sa nu platiti onorariul pentru efectuarea expertizei , pe care altfel l-ar fi achitat Ministerul de Intrene
Expertul , caruia ati acceptat sa ii platiti onorariul , a fost desemnat de organul de urmarire penala si el a concluzionat conform constatarilor sale.
Nu este obligat , daca ati platit dvs. onorariul , sa va dea dreptate in concluziile lucrarii efectuate.
Aveti posibilitatea sa formulati obiectiuni la raportul de expertiza , sa solicitati un supliment la acest raport si chiar sa solicitati efectuarea unei noi expertize.
Recomandabila este angajarea unui expert -parte pentru a va sustine cauza din punct de vedere tehnic.
a fost in felul urmator: agentul care a cercetat cazul a spus ca este invinuit de vatamare din culpa, daca nu-i convine sa faca expertiza tehnica, expertul a fost ales intradevar de politie dar i s-a spus ca intai sa plateasca expertiza si apoi se face aceasta ! asa ca nu putea sa nu plateasca ptr ca nu se mai facea! de acord ca expertul poate sa nu ne dea dreptate dar in ce consta suplimentul la raport, inseamna ca suplimentul il face acelasi expert iar in cazul solicitarii efectuarii unei noi expertiza in sarcina cui va cade plata acesteia tanand cont ca nu este chiar ieftina. politia nu a vrut nici sa ne puna la dispozitie procesul verbal de la fata locului cu toate ca am solicitat acest lucru.
Avand in vedere bugetul redus al autoritatilor,daca nu se achita c/v expertiza de catre solicitant,nu se efectueaza cercetarea iar lucrarea ramane in "asteptare"
Nu este regula general valabila ca partea care suporta c/v expertiza sa fie declarata nevinovata sau expertiza sa ii fie favorabila
Daca apreciati ca exista aspecte neconforme cu realitatea pe care se intemeiaza expertiza, aveti dreptul sa introduceti obiectiuni ,asupra carora procurorul responsabil se va pronunta si va dispune masuri in consecinta
va sugerez sa formulati obiectiuni la raportul de expertiza si nu va mai fi nevoie sa platiti.
multumesc

Alte discuții în legătură

Accident rutier georgel12 georgel12 buna seara...pe data de 28.04.2012,am avut un accident de circulatie...circulam pe un drum cu prioritate,avand in auto inca 3 persoane...intr-o intersectie,un ... (vezi toată discuția)
Accident ruonscalafat ruonscalafat in urma unui accident rutier a fost dispusa efectuarea unei expertize tehnice. Pentru efectuarea acesteia au fost numiti 2 experti: unul din partea parchetului ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica auto ujiman ujiman Accident rutier cu victime. M-am constituit parte civila si am formulat plangere penala. A fost intocmita o expertiza judiciara auto care dupa parerea mea nu ... (vezi toată discuția)