avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... accident rutier
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

accident rutier

buna seara...pe data de 28.04.2012,am avut un accident de circulatie...circulam pe un drum cu prioritate,avand in auto inca 3 persoane...intr-o intersectie,un auto mi-a iesit in fata,fara a-l mai putea evita....remarc urmatoarele...eu aveam restrictie de viteza 50 km/h iar dumnealui avea stop....eu am avut o frana de 28,4 m,accidentul s-a soldat cu vatamarea corporala a unui ocupant din autoturismul meu.....cu toate ca martorii din autorismul meu au declarat,exact cum s-a intamplat,mai remarc faptul ca pe doi nu-i cunosc,ii luasem la ocazie,in expertiza facut de un domn expert,a reiesit ca eu circulam cu viteza de 68 de km si ca sunt vinovat....in expertiza se face referire numai la persoana mea,fara a se face referire si la celalt coonducator auto....eu l-am lovit pe dumnealui in stalpul din spate stanga iar eu frontal,pe mijlocul masinii,exact ca si cand am intrat intr-un stalp........dumnelaui a sustinut ca era deja stationat pt a vira la stanga,ceace nu este adevarat,dumnealui,nu are niciun martor(POATE DOAR EXPERTUL SI NU NUMAI) ,eu am trei........as vrea sa stiu ce masuri pot lua impotriva expertizei,domnul ispector mi-a dat ca termen 10 zile sa contest aceasta expertiza......VA MULTUMESC...
Cel mai recent răspuns: infortunistica , Consilier juridic 18:58, 7 Aprilie 2013
Incercati sa luati legatura cu un expert care sa va consilieze.
Aveati posibilitatea ca la momentul in care s-a dipsus expertiza, sa va alegeti si dvs. un expert parte, iar daca expertul ales de dvs. avea o alta opinie fata de cele desemnat, intocmea un coraport care continea punctul sau de vedere argumentat.
Cum insa nu ati optat pentru aceasta varianta, acum mai aveti o posibilitate si anume sa apelati la serviciile un expert auto care sa va ajute sa formulati obiectiuni la raportul de expertiza efectuat.
De preferat sa consultati un expert tehnic judiciar din specialitatea auto pentru formularea de obiectiuni la respectivul raport. Gasiti pe site-ul ministerului justitiei o lista cu experti/ specialisti tehnici judiciari, grupati pe judete.
Daca ulterior se ajunge la parchet si apoi in instanta de judecata, puteti solicita acelasi expert care sa intocmeasca expertiza tehnica judiciara, respectiv ca expert parte nominalizat de dvs. Concluziile unui raport de expertiza tehnica judiciara sunt avute in vedere de catre instanta.
O expertiza tehnica extrajudiciara va foloseste numai dvs., doar pentru informare.
MULTUMESC MULT!!
VA MULTUMESC......DAR PT A PUTEA CERE SA PARTICIP SAU SA-MI PUN EXPERT,TREBUIA SA STIU CAND SE VA FACE EXPERTIZA,CRED EU........NU TREBUIA CUMVA CA PARTILE IMPLICATE CAT SI MARTORII SA STIE DESPRE DATA EFECTUARII EXPERTIZEI??

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica auto ujiman ujiman Accident rutier cu victime. M-am constituit parte civila si am formulat plangere penala. A fost intocmita o expertiza judiciara auto care dupa parerea mea nu ... (vezi toată discuția)
Expertul platit de mine m-a gasit vinovat cyan cyan intr-un accident produs acum 2 ani politia invinuieste de producerea acestuia pe unul dintre conducatorii auto. intrucat una dintre persoanele din masina ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - pot sa solicit contraexpertiza? crissandra75 crissandra75 Buna seara ,asi dori si eu o opinie,tatal meu a fost accidentat mortal de catre un conducator auto ce conducea un renault simbol pe dn67,din expertiza ... (vezi toată discuția)