avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale un alt fel de asociere?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

un alt fel de asociere?

Se poate efectua o asociere intre 2 persoane juridice (fiecare vine cu ceva diferit, de ex., una cu brevetul, cealalta cu mana de lucru si spatiu), dar FARA participatiune? Sau acest caz e de domeniul colaborarii cu toate consecintele derivate?

Va multumesc anticipat!
Cum se poate transforma un PFA avocat intr-o societate civila de avocati?
Sau pot functiona in paralel?
Pai... doar nu exista numai o singura forma de exercitare a profesiei in care ne aflam toti avocatii din tara asta, nu?
Evident ca exista forme care functioneaza in paralel.
Dar... PFA avocat? Ce e asta, e vreo forma de asociere noua? :-/

Daca va referiti la avocatul care poate fi si "PFA" si asociat sau colaborator intr-o societate de avocati... desi era cale lunga pana sa exprimati asta... in cazul asta poate cititi statutul sau procedura civila primele 100 de p[agini sau mai putin.
adriananila a scris:

Cum se poate transforma un PFA avocat intr-o societate civila de avocati?
Sau pot functiona in paralel?

Nu pot functiona in paralel decat daca exista un contract de colaborare intre PFA avocat si SCPA, altfel, persoanele care vor sa se asocieze redacteaza un statut pe care il inregistreaza la Baroul respectiv impreuna cu cererea de infiintare a SCPA, urmand ca Baroul (Consiliul) sa se pronunte prin decizie. Mai multe gasiti in statul profesiei de avocat si in lege.
Zi-mi si mie, Irina, la ce s-o referit omul, ca pe mine nu ma duce capul!
Si de ce un PFA nu poate functiona in paralel cu o SCPA?
Eu sunt "PFA" acum, sa spun, si cunosc SCPA care functioneaza in paralel cu mine... si nu colaboram in niciun fel...
Nu inteleg... nu leaga cele doua lucruri cumva, asa ca m-am gandit ca adriana ar vrea ca un avocat sa lucreze in ambele locuri sau ceva de gen... :-/

Nu pot functiona in paralel decat daca exista un contract de colaborare intre PFA avocat si SCPA, altfel, persoanele care vor sa se asocieze redacteaza un statut pe care il inregistreaza la Baroul respectiv impreuna cu cererea de infiintare a SCPA, urmand ca Baroul (Consiliul) sa se pronunte prin decizie. Mai multe gasiti in statul profesiei de avocat si in lege.

Multumesc pentru raspuns!

Cat depre altele prefer sa ma abtin.....
Daca stiam ca trebuie sa fiu in domeniu ca sa pun o intrebare aici , renuntam.

Alte discuții în legătură

Contract de asociere in participatiune mel4 mel4 Ce tip de contract reprezinta contractul de asociere in participatiune? Cand se foloseste frecvent un astfel de contract? Ce conditii trebuie sa indeplineasca ... (vezi toată discuția)
Contract de parteneriat intre 2 firme AresG AresG Buna , Problema mea sta in felul urmator : eu am o firma si vreau sa ma asociez cu cineva care detine alta firma . prin contract intre firme . Vreau in asa ... (vezi toată discuția)
Asociere in participatiune boydad02 boydad02 buna seara, sunt persoana fizica si intentionez sa ma asociez in participatiune cu o societate comerciala la care lucrez in prezent, profitul si pierderile ... (vezi toată discuția)