avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale un alt fel de asociere?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

un alt fel de asociere?

Se poate efectua o asociere intre 2 persoane juridice (fiecare vine cu ceva diferit, de ex., una cu brevetul, cealalta cu mana de lucru si spatiu), dar FARA participatiune? Sau acest caz e de domeniul colaborarii cu toate consecintele derivate?

Va multumesc anticipat!
Avlil un avocat nu-si poate exercita profesia in 2 forme de exercitare a profesiei distincte. DE-aia nu pot exista in paralel. Exact adriana ar fi vrut un avocat care sa lucreze in ambele locuri, situatie posibila numai in baza unui contract de colaborare intre pfa si scpa sa zicem pt anumite proiecte... astfel pfa exista si avocatul figureaza pt proiectele respective si in scpa ;)
Clar, corect, de acord... dar unde scrie exact ca vrea ca un avocat sa colaboreze in ambele forme de exercitare?

In plus, nu conteaza ca sunteti sau nu in domeniu, dar sa fiti clara, ca sa stim ce anume sa va spunem...

Cunosc situatii in care cabinet de avocat colaboreaza cu SCPA... perfect legal...
De aia era important sa stiu ce doriti sa aflati, ca sa va dam cate idei ne vin... dar daca nu reiese de nicaieri de unde pana unde era atat de clar ca acelasi avocat din "PFA" sa colaboreze si in SCPA...

Ele pot functiona foarte bine in paralel, fara vreo problema... caci nu scrie nicaieri ca un singur avocat doreati sa functioneze in paralel in ambele forme de organizare... ci de doua forme diferite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de asociere in participatiune mel4 mel4 Ce tip de contract reprezinta contractul de asociere in participatiune? Cand se foloseste frecvent un astfel de contract? Ce conditii trebuie sa indeplineasca ... (vezi toată discuția)
Contract de parteneriat intre 2 firme AresG AresG Buna , Problema mea sta in felul urmator : eu am o firma si vreau sa ma asociez cu cineva care detine alta firma . prin contract intre firme . Vreau in asa ... (vezi toată discuția)
Asociere in participatiune boydad02 boydad02 buna seara, sunt persoana fizica si intentionez sa ma asociez in participatiune cu o societate comerciala la care lucrez in prezent, profitul si pierderile ... (vezi toată discuția)