avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eroare admisa cadastru - suprafata utila apartament - ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eroare admisa cadastru - suprafata utila apartament - TVA

Doresc sa achizitionez un apartament nou, cu TVA de 5%. Una din reguli e ca suprafata utila sa nu depaseasca 120mp. Problema e ca apartamentul in cauza are 120,6 mp. Totusi, legea admite o eroare de 2% la masuratorile cadastrale din cate am inteles, deci el teoretic ar avea 120,6 mp +/- 2%, deci POSIBIL sa aibe sub 120mp.
Credeti ca am baza legala sa il iau cu TVA de 5% ?
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 15:31, 18 Mai 2011
Prin O.134/2009 nu mai este limitata la 2%-sau 5%, diferenta intre situatia tabulara si situatia reala, cea de pe teren.Prin actiunea de Modificare a suprafetei tabulare, actiune care este tot un fel de actiune in rectificare C.F, se poate face aceasta modificare.
La d-voastra este o alta problema-suprafata contractata trebuie sa aiba suprafata de 120mp, exclusiv anexele- deci nu este problema de C.F ci de legea privitoare la contractare, -prevazuta de ANAF.
Acolo, pt.a nu avea surprize, mergeti si explicati situatia sau pur si simplu intrebati, ca intr-o doara.
Pentru SHAIWA 2003, si nu numai, am promis ca o sa scriu cate ceva despre actiunile de C.F dar nu prea mai apuc.Indraznesc o mica, mare contradictie- exista norme imperative pentru inscrierea in C.F. Exista regulamentele Directorului General al ANCPI, regulamente prin care se dispun felul, tipul, masurarile, deci procedura de CARTE FUNCIARA.
Corect, prin regulamentele si ordinele la care faceti referire se dispune asupra procedurii de carte funciara, dar eu ma refeream strict la modul in care se scrie in cartea funciara, la felul in care se completeaza ea, pentru ca fiecare asistent-registrator are propriul sau stil si propriul sau obicei.
Practica de carte funciara la nivel de tara nu este unitara! Nu este unitara nici macar la nivel de birouri de publicitate imobiliara din cadrul aceluiasi OCPI, ce sa mai vorbim de cele din judete diferite, sau mai mult, la cele din regiuni diferite ale tarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva 5% apartament nou (supr. utila = 120,6mp) uncharted uncharted Doresc sa achizitionez un apartament nou intr-un ansamblu rezidential. Suprafata utila in cadastru este de 120,6 mp, iar in extrasul de carte funciara este de ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie apartament oviiul oviiul buna ziua, am achizitionat in anul 2010 un apartament cu credit imobiliar direct de la investitor platind tva 5%. Acum vreau sa iau alt apartament construit ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie locuinta Iulia Stroea Iulia Stroea Buna seara, Doresc sa achizitionez doua proprietati de la o persoana juridica, una de aproximativ 60 mp, iar cealalta de aprox 80 mp. Aceasta societate a ... (vezi toată discuția)