avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA returnare TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

returnare TVA

Buna ziua tuturor! va rog sa-mi spuneti care sunt termenii si conditiile de returnare TVA unei firme start-up-intreprindere individuala. s-a infiintat in 2010 pentru a putea accesa fonduri nerambursabile.in conditiile in care proiectul este aprobat si incepe implementarea, cheltuielile aferente TVA-lui pot fi returnate intreprinderii? dupa cat timp?ce pasi trebuie urmati?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 17:37, 16 Mai 2011
1. indreprinderea individuala trebuie sa fie inregistrata in scopuri tva in romania (platitor de tva)
2. se depune un decont negativ cu optiune de rambursare la administratia financiara
3. decontul se solutioneaza in termen de 45 de zile, cu sau fara inspectie fiscala anticipata, in functie de analiza de risc efectuata
4. se emite decizia de rambursare, se compenseaza suma rezultata cu alte obligatii la bugetul de stat, iar diferenta se vireaza in contul inscris in decontul de tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva de recuperat alynabica alynabica am vreo sansa sa recuperez tva-ul de la stat? si in ce conditii? multumesc. (vezi toată discuția)
Recuperare t.v.a. IARCA IZABELA IARCA IZABELA Daca o persoana are intreprindere individuala (I.I.) si are ca obiect de activitate transport marfa intern poate sa recupereze T.V.A. si daca da, cat si cum. (vezi toată discuția)
Cat dureaza returnarea tva? sorinandrei sorinandrei daca depun cerere de returnare de tva (sub 10000 de lei), in cat timp primesc bani? Am inteles ca pentru cereri de tva de sub 10000 se face returnare imd. , ... (vezi toată discuția)