avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... angajare femeie de servici
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

angajare femeie de servici

Va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema

1. pt angajarea unei femei de servici pe o scara, 19 apartamente, se face CIM ?

2 . ce dari se opresc pt CIM?

3. care sunt etapele angajarii, pt ca din punct de vedere legal sa fie totul OK?

Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2011
ContSters122354, utilizator
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 08:04, 18 Mai 2011
Respectati prevederile Codului Muncii.
1. In mod normal da (nu credem ca este zilier).
2. Contributii sociale plus impozit (5.5%+9.5%+0.5%+16%)
3. Anunt de angajare. Interviu. Proba practica.
1. Da, se face CIM
2. Simulati pe draftul decl.112 (format PDF inteligent), si veti avea raspunsul direct si corect.
3. Anuntati, primiti oferte, negociati (dupa ce stiti ce vreti si ce oferiti ca salariu), deschideti Revisal-ul la ITM si inscrieti contractul in Revisal.
Lunar completati Decl.112 (incepand din iulie va trebuie neaparat Certificat de semnatura electronica pentru ca incepand de la 1 iulie - declaratiile pentru iunie- acestea se vor depune obligatoriu online, semnate electronic).
Taxele catre stat, inclusiv impozitul, aproape dubleaza salariul net.
Arentie sporita cu angajarea de persoanal suplimentar
Dvs detineti o situatie atipica
Detineti deja angajata o femeie de serviciu si intentionati angajarea uniei femei de serviciu strict pentru o scara cu 19 apartamente
Ne-am confruntat cu aceasta situatie aparte,care in final a condus ca parte dintre proprietari sa invoce abuz privitor la incadrearea mai multor femei de serviciu si plata de obligatii incluisv bugete netemeinice
Situatia a fost solutionata de controalele repetate ale serviciului din primarie care a concluzionat ca in cadrul unei asociatii de proprieatri nu pot fi anagajate mai multe femei de serviciu
Postati aiureli in direct, ceva de genul radio Erevan.
Utilizatorul intreaba altceva iar dumneavoastra va duceti in alta directie fara legatura cu intrebarea. Nu reiese de nicaieri ca acea asociatie ar mai avea si alte femei de serviciu. Si daca ar avea, cine le-ar interzice?
Am avut ani de zile mai multe femei de serviciu in asociatie. Orice persoana juridica poate angaja personalul de care are nevoie si in numarul necesar.
Nimeni si nici o lege nu poate interzice angajarea a mai multor muncitori, instalatori, mecanici, contabili, femei de serviciu...
adriantot a scris:

Postati aiureli in direct, ceva de genul radio Erevan.


Sa fim mai toleranti unii cu altii. Va rog...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajarea in asociatiile de proprietari sterod sterod Buna ziua, Stiu ca s-a mai discutat si anterior in aceasta sectiune despre angajarea in asociatiile de proprietari, dar informatiile sunt fragmentate si nu ... (vezi toată discuția)
Obligatii de plata si declaratii pt presedinte as proprietari -pensionar marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna seara. 1.Pt.un presedinte al as.de proprietari -pensionar,incadrat pe baza unei conventii civile de 100 ron pe luna-brut, ce obligatii trebuie ... (vezi toată discuția)
Declaratia 112 pentru asociatii de proprietari marryradu marryradu Cum declar in decl 112 zilierii? Daca am si administratorul pun suma impozitelor pe 1 singura decl 112 sau fac pt fiecare decl 112? Daca am depus pe 10.08 decl ... (vezi toată discuția)