avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sechestru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sechestru

Exista un imobil asupra caruia s-a notat un sechestru asigurator pe durata unui proces. Procesul s-a terminat in defavoarea proprietarului imobilului, iar apoi acest imobil a fost adjudecat la licitatie de cel in favoarea caruia a fost instituit sechestul. Acum noul proprietar vrea sa vanda acest imobil dar notarul ii spune ca nu poate vinde fara a se mentiona in continuare in CF despre sechestru, si ca acest sechestru nu poate fi radiat din CF doar cu dispozitia instantei...
Mie mi se pare absurd sa existe un sechestru asupra unui imobil in favoarea unei persoane in conditiile in care aceasta persoana este proprietarul. Mai mult, prin vanzarea la licitatie nu se da bunul liber de sarcini? Acest sechestru nu este privit ca o sarcina?
Este suficienta o cerere la CF in care mentioneztea de mai sus pentru ridicarea sechestrului?
Cel mai recent răspuns: ContSters59477 , utilizator 14:01, 12 Iulie 2008
Buna ziua!
Am avut clienti in situatii asemanatoare cu a dvs., insa notarul a putut face vanzarea atata vreme cat titularul dreptului de propriatate si beneficiarul notarii sechestrului au devenit una si aceeasi persoana. La fel, nu au fost probleme nici la intabularea vanzarii, tot pe acest motiv.
Va sugerez sa mai intrebati si alti notari.
Cu stima,
av. Silviu Serban
buna remarca Dlui avocat silviu serban!!! si eu sublniez acelasi lucru!!!! trebuie intrebat alt sau alti notari. si eventual mers la acesti noari cu un avocat. am auzit de spete asemanatoare la care a existat aceasta ''confuziune'' si s-au putut realiza operatiunile, atat vanzare cat si intabulare.
un sfat in plus si ala sursa de explicatii nu strica!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa sub sechestru vanduta de executori si nu poate fi intabulata popandrei popandrei Buna ziua, am o problema si va rog sa imi dati un sfat. am participat in cursul lunii decembrie 2013 la o licitatie imobiliara . In urma licitatiei am cumparat ... (vezi toată discuția)
Adjudecatar persoana juridica delta95 delta95 Am adjudecat la o licitatie un apartament ca persoana juridica. La oficiul de cadastru mi s-a refuzat intabularea imobilului din cauza ca este un sechestru ... (vezi toată discuția)
Apartament cumparat de la executor - surpriza cu sechestru procuratura AlinCornea AlinCornea Ajutati-ma va rog , Povestea mea. Am cumparat in anul 2010 un apartament la licitatie executor , apartament care era ipotecat la banca in 2006 - ( am uitat ... (vezi toată discuția)