poate ma ajuta cineva cu un raspuns :e posibil fara a detine carte funciara inscrierea de catre bir.executor judecatoresc, am facut sesizare la ancpi si am primit raspuns ca chiar daca nu am carte funciara inscrierea a fost posibila conf.art58 alin.2 /legea 7/1996 ,am citit legea cadastrului si am constatat ca titlul 3 capitol 1 dispozitii tranzitorii unde m-a incadrat cu articolul , se refera la cu totul altceva, eu am considerat ca daca era posibila inscrierea trebuia invocat capitolul 2 procedura de inscriere in cartea funciara si in care,de fapt, nu am gasit articol in care sa fie posibila inscrierea fara a detine carte funciara, orice inscriere sau modificare se face expres in cartea funciara, multumesc anticipat#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-
Priobabil art.55 alin2 al L.7/1996-ipoteca se poate inscrie numai asupra unui imobil in intregul sau sau asupra cotei parti....
alin.4-intoate cazurile cand prin lege se acorda un privilegiu imobiliar sau o ipoteca legala pentru garantarea vreunui drept sau creante, acestea se vor inscrie din oficiu.