M-ar interesa daca cineva imi poate da un sfat, in legatura cu urmatorul fapt.Ma intereseaza o cotatie de pret pentru un apartament care s-a vandut in anul 1991.Pe vremea aceea nu erau agentii imobiliare care sa intermedieze vanzarile de imobile, tocmai de aceea imi este cam greu sa aflu valoarea reala a lui.La notariat s-a declarat o valoare net inferioara, dar pe mine ma intereseaza valoarea lui, aproximativa, dar reala.Exista undeva, o asociatie, o institutie, unde ma pot adresa, unde pot solicita, pentru un imobil stiu zona, numar de camere...etc.Diferenta intre valoarea declarata si cea reala, este atat de mare incat poate trezi suspiciuni, de aceea poate, exista, undeva un tablou evaloator al imobilelor...dupa zona, imbunatatiri....din 1991.Sau poate aveti alte sugestii...
Multumesc,
Poate trezi suspiciuni pentru cineva de atunci dar pentru acum de ce? Se mai raporteaza acum la ceva ce a fost acum? Poate dati mai multe detalii sa va ajutam.
Evident pretul declarat este foarte mic.Discutam de valoarea reala a unui imobil care face obiectul unui partaj.Se cunoaste pretul "relal" cu care a fost cumparat, doar ca se contesta de catre partea care vrea sa se imbogateasca fara just temei.Imobilul a fost achizitionat de catre cei 2, sot si sotie, din banii unuia dintre parinti la un pret real.Parata pentru ca nu poate justifica diferenta de bani dintre pretul real si cel declarat, incearca un artificiu pentru a se imbogati nejustificat.Am consultat ziarele de publicitate ale acelor vremuri, sperand ca voi gasi un anunt care sa se poativeasca cu cel al imobilului in litigiu.La notariat nu am gasit un raspuns, spunand ca in 1991, nu erau atat de evoluate cu cotatiile de pret.M-am gandit ca poate exista undeva o situatie...estimativa...care sa se apropie de valoarea reala a imobilului.
Institutul National de Statistica are referintele. Aici [ link extern ]
Cel mai bun lucru este sa vorbiti cu cele de acolo, si intrebati unde poti sa achizionez boletinele de acelas vremuri.
Va multumesc.Ma voi interesa si poate, poate voi avea un raspuns la solicitarea mea.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Taxe notariale
grig1953
Vreau sa vand un apartament fiului meu cu pretul real de 20000 EURO. Bineinteles valoarea de piata a apartamentului este mult mai mare, dar pretul real cerut ... (vezi toată discuția)
Evaluare imobil
angi prunaru
Am o mare dilema în ceea ce priveste evaluarea unei locuinte pentru a vinde.Pe lânga multe alte acte,ca de exemplu certificatul energetic,care nu este un ... (vezi toată discuția)