avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retragere actiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retragere actiune

in actiunea intentata fostului angajator pt plata ore suplimentare a fost introdusa "chemat in garantie" fosta mea sefa.
ca sa nu o "bag la plata" am retas actiunea "fara prertentii -fara cheltuieli."
La actiunea mea , angajatorul a formulat o chemare in garantie cerand 585 lei ch judecata la act principala si 595 la chemarea in garantie.
In momentul in care am realizat ca fosta sefa ar putea fi obligata la plata orelor suplimentare datorate de firma mie (800 lei) + faptul ca m-a sunat consilierul juridic al firmei si mi-a cerut sa renunt la actiune ca nu am sanse sa castig deaoarece alta colega a pierdut in situatie similare am renuntat specificand in inscrisul trimis la tribunal : "fara pretentii si fara cheltuieli de judecata"
Cu toate ca au respins chemarea in garantie
pe pagina tribunalului vad ca s`au acceptat chelt de judecata ale angajatorului 595+595 si s`a respins cererea de chemare in garantie a fostei sefe.
Intampinarea e facuta de un avocat si reprezentarea la tribunal un alt consilier juridic cel care m-a sunat sa imi ceara sa retrag actiunea.

ce pot sa fac , daca pot, sa scap de cheltuielile de judecata???

Ceea ce scrie pe pagina de net este egal cu sentinta?

08/05/2008 PENTRU INTRODUCEREREA ÎN CAUZÃ A CHEMATULUI ÎN GARANŢIE SOLICITAT. Amânat
08/07/2008 LUAT ACT DE RENUNŢAREA LA JUDECATÃ . CU CHELTUIELI DE JUDECATÃ ÎN SUMÃ DE 1190 LEI .RESPINS CEREREA DE CHEMARE ÎN GARANŢIE. Retras



Sunt sanse sa imi fie acceptat recurs?
As putea arata ca Consultantul Juridic m-a determinat sa retrag actiunea ?
Desi totul s-a petrecut telefonic.


Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2008
lili5, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:48, 15 Iulie 2008
Aveti posibilitatea de a ataca aceasta hotarare cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare.

Potrivit art.246 C.proc.civ., reclamantul poate să renunţe oricând la judecată, fie verbal în şedinţă, fie prin cerere scrisă. Renunţarea la judecată se constată prin încheiere dată fără drept de apel.
Dacă renunţarea s-a făcut după comunicarea cererii de chemare în judecată, instanţa, la cererea pârâtului, va obliga pe reclamant la cheltuieli.
Recursul il voi adresa tribunalului care a judecat cauza sau il voi adresa curtii de apel la care "ma arondez"?


Domnule Elis, va multumesc mult pt ajutor si va felicit pt atentia pe care o acordati utilizatorilor acestui site. Mie personal mi-ati oferit mereu sfaturi foarte exacte, la subiect si mai ales de ajutor.
Recursul se depune la instanta a carei hotarare se ataca, sub sanctiunea nulitatii (art 302 Cod procedura civila) deci mare atentie !

Daca dumneavoastra contestati o hotarare a Tribunalului, la Tribunal veti depune recursul. e bine sa stiti si ca termenul de recurs este de 15 zile iar motivele de recurs trebuie depuse inauntrul acestui termen, in caz contrar sanctiunea fiind, din nou, nulitatea recursului.
Pentru a evita raspunderea comitentului, adica firma, pentru faptele prepusului, adica sefa, in calitate de angajat ce nu a respectat atributile de serviciu, atunci firma, a gasit de cuviinta sa cheme in garantie pe sefa, dar cererea i-a fost respinsa deoarece trebuia sa astepte sa se dea o hotarare si dupa aceea sa se ntoarca cu o actiune in regres mpotrica sefei, daca prin hot, firma avea sa plateasa calele despagubiri. Corect instanta va obligat sa platiti, deoarece inainte de a lua act de retragerea actiunii d-str. , s-a pronuntat pe cererea de chemare in garantie formulata de firma, firma cazand in pretentii si d-str. retragand cererea, nefiind culpa firmei aici, instanta va pus in sarcina cheltuielile. E simplu. Daca vreti puteti sa faceti recurs, in termen de 15 zile de la comunicarea sentintei ,la instanta unde ati depus contestatia, motivand odata cu introducerea recursului sau cu 5 zile inainte de termenul de judecata, in recurs, printr-un memoriu separat. Succes!#-o
avocattop a scris:

Pentru a evita raspunderea comitentului, adica firma, pentru faptele prepusului, adica sefa, in calitate de angajat ce nu a respectat atributile de serviciu, atunci firma, a gasit de cuviinta sa cheme in garantie pe sefa, dar cererea i-a fost respinsa deoarece trebuia sa astepte sa se dea o hotarare si dupa aceea sa se ntoarca cu o actiune in regres mpotrica sefei, daca prin hot, firma avea sa plateasa calele despagubiri. Corect instanta va obligat sa platiti, deoarece inainte de a lua act de retragerea actiunii d-str. , s-a pronuntat pe cererea de chemare in garantie formulata de firma, firma cazand in pretentii si d-str. retragand cererea, nefiind culpa firmei aici, instanta va pus in sarcina cheltuielile. E simplu.



Daca vreti puteti sa faceti recurs, in termen de 15 zile de la comunicarea sentintei ,la instanta unde ati depus contestatia, motivand odata cu introducerea recursului sau cu 5 zile inainte de termenul de judecata, in recurs, printr-un memoriu separat. Succes!#-o


Va rog daca puteti sa ma lamuriti ce trebuie sa scriu in memoriu? Nu prea am idee ce este memoriul...
La recurs mi-e clar ce scriu insa la memoriu nu.

Alte discuții în legătură

Anulare contestatie diana05 diana05 buna ziua, am facut contestatie la o decizie de concediere, am primit si citatie acasa sa ma prezint la data de ....la instanta, insa am discutat cu cativa ... (vezi toată discuția)
Vreau sa retrag actiunea inaintata firmei unde am lucrat lili5 lili5 cum se numeste acest lucru si cum se realizeaza? Nu mai doresc sa continui deoarece se taraganeaza prea mult si e prea multa pierdere de timp (vezi toată discuția)
Renuntarea la judecata e.ladislau e.ladislau sant parte reclamanta intr-un dosar civil, si in data de 26 oct.2010 am primul termen, parata a depus cerere de amanare pentru angajare de aparator. Eu vreau ... (vezi toată discuția)