in actiunea intentata fostului angajator pt plata ore suplimentare a fost introdusa "chemat in garantie" fosta mea sefa.
ca sa nu o "bag la plata" am retas actiunea "fara prertentii -fara cheltuieli."
La actiunea mea , angajatorul a formulat o chemare in garantie cerand 585 lei ch judecata la act principala si 595 la chemarea in garantie.
In momentul in care am realizat ca fosta sefa ar putea fi obligata la plata orelor suplimentare datorate de firma mie (800 lei) + faptul ca m-a sunat consilierul juridic al firmei si mi-a cerut sa renunt la actiune ca nu am sanse sa castig deaoarece alta colega a pierdut in situatie similare am renuntat specificand in inscrisul trimis la tribunal : "fara pretentii si fara cheltuieli de judecata"
Cu toate ca au respins chemarea in garantie
pe pagina tribunalului vad ca s`au acceptat chelt de judecata ale angajatorului 595+595 si s`a respins cererea de chemare in garantie a fostei sefe.
Intampinarea e facuta de un avocat si reprezentarea la tribunal un alt consilier juridic cel care m-a sunat sa imi ceara sa retrag actiunea.
ce pot sa fac , daca pot, sa scap de cheltuielile de judecata???
Ceea ce scrie pe pagina de net este egal cu sentinta?
08/05/2008 PENTRU INTRODUCEREREA ÎN CAUZÃ A CHEMATULUI ÎN GARANŢIE SOLICITAT. Amânat
08/07/2008 LUAT ACT DE RENUNŢAREA LA JUDECATÃ . CU CHELTUIELI DE JUDECATÃ ÎN SUMÃ DE 1190 LEI .RESPINS CEREREA DE CHEMARE ÎN GARANŢIE. Retras
Sunt sanse sa imi fie acceptat recurs?
As putea arata ca Consultantul Juridic m-a determinat sa retrag actiunea ?
Desi totul s-a petrecut telefonic.
Potrivit art. 302 ind.1 alin.1 lit.c C.proc.civ. , cererea de recurs va cuprinde "motivele de nelegalitate pe care se întemeiaza recursul şi dezvoltarea lor sau, după caz, menţiunea că motivele vor fi depuse printr-un memoriu separat".
De aceea, prin cererea de recurs sau, după caz , prin memoriul separat, recurentul va formula critici cu privire la modul în care au judecat instanţele a căror hotărâre se atacă şi care trebuie încadrate în cel puţin unul din cele 9 motive de recurs prevăzute de art. 304 din C.proc.civ. .
Memoriul separat va cuprinde motivele de nelegalitate pe care se întemeiaza recursul şi dezvoltarea lor.
Daca optati pentru aceasta forma de depunere a motivelor de recurs, cererea de recurs va cuprinde si menţiunea că motivele vor fi depuse printr-un memoriu separat.
Daca la judecata in prima instanta nu s-a platit taxa de timbru, nici in recurs nu se va plati.
Litigiile de munca sunt scutite de plata taxei de timbru.
Anulare contestatie
diana05
buna ziua,
am facut contestatie la o decizie de concediere, am primit si citatie acasa sa ma prezint la data de ....la instanta, insa am discutat cu cativa ... (vezi toată discuția)