avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conditii deosebite de munca in serviciul de radiologie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conditii deosebite de munca in serviciul de radiologie si imagistica

Buna ziua,
As dori o informatie cu privire la reavizarea locurilor de munca in conditii deosebite, pentru personalul medical expus profesional. Dorim sa stim cine are responsabilitatea acestei reavizari si ce se poate face in cazul nerezolvarii acestor reavizari.
Multumesc mult, Carmen TOMA
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:52, 9 Februarie 2025
sporul ptr radiologie (daca e sectie de spital sau cred ca si la particular )e 20%din salar, numai ca am impresia ca in ultima lege ei spun intre 15 si 30%,CNCAN-ul are centre regionale puteti intreba acolo...
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2011
Mihai Mihaela, utilizator
1. Luati legatura cu ITM (Dep.SSM) si veti primi toate informatiile precum si prevederile legale care va intereseaza.
2. Pentru informatii intrati si pe:
[ link extern ]
Noi avem spor de radiatii 20%, pentru ca avem in dotare aparate radiologice cu grad de risc 2 si 3.
Sa va spun sincer am luat legatura cu toata lumea, toti ridica din umeri, nu am avut niciodata aviz de incadrare in conditii deosebite. Am citit legea care spune ca avizele se reinnoiesc pana la data stabilita legal.Noi nu putem sa reinnoim ceva ce nu avem. Nici serviciul de protectie al muncii nu stie. Va multumesc mult, mai astept sugestii.Carmen TOMA
carmenemiliatoma a scris:

Pe fluturasul de salar este trecuta o singura rubrica CONTRACT PENSIE unde este o suma de bani retinuta. Atata. Chiar cred ca nu suntem deloc in grupe deosebite, si nici nu stim pe cine sa mai intrebam ca nimeni nu stie nimica. Totusi oare putem rezolva cumva aceasta problema? Multumesc mult pentru interesul acordat. Carmen TOMA

Verificati daca suma retinuta pentru pensie corespunde procentului de 10,5%. Daca da atunci puteti fi sigura de faptul ca nu beneficiati de conditii deosebite de munca.
Daca nu beneficiati de conditii deosebite de munca nu mai puteti face nimic, sau aproape nimic, intrucat acum nu se mai da aviz de incadrare in conditii deosebite ci doar se reinoieste avizul de incadrare in conditii deosebite.
Daca dati in judecata institutia pentru ca nu s-a ocupat de incadrarea locurilor de munca in conditii deosebite s-ar putea sa castigati.

Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2011
annabellaxannabella, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum pot obține în prezent schimbarea grupei de muncă? Chioseaua Chioseaua Sunt asistent medical si lucrez intr-un cabinet dotat cu instalație radiologica de gradul 3( grupa a-III-a de risc radiologic conform CNCAN) pentru care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, intr-un laborator privat de radiologie clasificat ... DianaA27 DianaA27 Buna ziua, Intr-un laborator privat de radiologie clasificat CNCAN categoria II, este obligatoriu ca personalul sa fie incadrat in grupa a II-a de munca? Este ... (vezi toată discuția)