avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conditii deosebite de munca in serviciul de radiologie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conditii deosebite de munca in serviciul de radiologie si imagistica

Buna ziua,
As dori o informatie cu privire la reavizarea locurilor de munca in conditii deosebite, pentru personalul medical expus profesional. Dorim sa stim cine are responsabilitatea acestei reavizari si ce se poate face in cazul nerezolvarii acestor reavizari.
Multumesc mult, Carmen TOMA
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:52, 9 Februarie 2025
Mihai Mihaela a scris:

sporul ptr radiologie (daca e sectie de spital sau cred ca si la particular )e 20%din salar, numai ca am impresia ca in ultima lege ei spun intre 15 si 30%,CNCAN-ul are centre regionale puteti intreba acolo...

Sporul de radiatii este intre 15% si 30% in functie de categoria de risc radiologic inscrisa pe autorizatia CNCAN. CNCAN nu are centre regionale in schimb Directiile de Sanatate Publica au Laboratoare de Igiena Radiatiilor Ionizante sa zicem regionale.
carmenemiliatoma a scris:

Noi avem spor de radiatii 20%, pentru ca avem in dotare aparate radiologice cu grad de risc 2 si 3.

Din ce oras sunteti?
annabellaxannabella a scris:

Laboratoare de Igiena Radiatiilor Ionizante sa zicem regionale.

la acestea ma refeream...aici trebuie intrebat...eu lucrez pe un aparat Siemens de ultima generatie si tot am spor...tot Laboratorul de Radiologie are spor-medicii 25 %,asistentii 20%...si stiu ca va trebuie si permis ptr a lucra in radiologie,curs de radioprotectie si multe alte chestiuni...+multe hartii....amenzile sunt destul de usturatoare dupa cate stiu si le plateste spitalul...mai sunt si alte chestii...intereseaza-te!
revin : dozimetre aveti???
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2011
Mihai Mihaela, utilizator
Si noi beneficiem de spor de radiatii, intotdeauna am beneficiat, suntem cel mai mare spital din vestul tarii. Avem si cursuri facute si permise de exercitare absolut tot ce tine de noi avem. Despre acest aviz au aflat colegii mei de la alti radiologi stand pur si simplu de vorba. Si uite asa am aflat ca noi nu avem acest aviz, niciodata se pare ca nu l-am avut. Sunt ditai clinica de radiologie si imagistica cu aparate radiologice digitale, CT,RM samd. Asta e, se pare ca nu mai putem face nimica.Multumesc
carmenemiliatoma a scris:

Si noi beneficiem de spor de radiatii, intotdeauna am beneficiat, suntem cel mai mare spital din vestul tarii. Avem si cursuri facute si permise de exercitare absolut tot ce tine de noi avem. Despre acest aviz au aflat colegii mei de la alti radiologi stand pur si simplu de vorba. Si uite asa am aflat ca noi nu avem acest aviz, niciodata se pare ca nu l-am avut. Sunt ditai clinica de radiologie si imagistica cu aparate radiologice digitale, CT,RM samd. Asta e, se pare ca nu mai putem face nimica.Multumesc

Puteti da institutia in judecata. Nu era treaba dvs. sa va ocupati de incadrarea in conditii deosebite de munca.

Alte discuții în legătură

Cum pot obține în prezent schimbarea grupei de muncă? Chioseaua Chioseaua Sunt asistent medical si lucrez intr-un cabinet dotat cu instalație radiologica de gradul 3( grupa a-III-a de risc radiologic conform CNCAN) pentru care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, intr-un laborator privat de radiologie clasificat ... DianaA27 DianaA27 Buna ziua, Intr-un laborator privat de radiologie clasificat CNCAN categoria II, este obligatoriu ca personalul sa fie incadrat in grupa a II-a de munca? Este ... (vezi toată discuția)