avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Transfer de proprietate a unui imobil intre doua ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Transfer de proprietate a unui imobil intre doua societati

Buna ziua,

Sunt asociat in doua firme (intr-una asociat unic ) si as dori ca un imobil aflat in proprietatea uneia (cea cu doi asociati) sa il trec in proprietatea celeilalte societati (bineinteles am acordul celuilalt asociat).
Care este modalitatea cea mai simpla ?
Trebuie neaparat contract de vanzare-cumparare ? Daca da, pretul din contract trebuie sa fie cel al pietei ? Intreb asta nu pentru a eluda taxele notariale care oricum tin cont de grilele proprii ci pentru ca nu vreau sa mut banii (mei) dintr-o firma in alta.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters59477 , utilizator 10:15, 12 Iulie 2008
Adevarul e ca nu se prea poate face un act de vanzare-cumparare imobil fara notar. Chiar daca intocmiti doar un act dintre cele doua firme, nu aveti cum sa efectuati intabularea, astfel incat respectivul contract e valabil doar intre parti, nu si fata de terti.
Dar NU vreau fara notar! Intrebarea era care cale e mai simpla s, eventual, mai ieftina.

Multumesc
Aici va intelegeti cu notarul: declarati o valoare mai mica decat cea de pe piata, contractul sa fie intocmit de avocatul sau consilierul juridic al dvs. ( sunt niste reduceri si aici) si gasiti un notar mai putin scump in ceea ce priveste onorariul.
Nu are importanta ca in final, dvs. sunteti unul si acelasi proprietar. Din punct de vedere juridic, imobilul trece din patrimoniul unei SC catre patrimoniul altei entitati.Cele doua pers.juridice nu sunt identice cu pers. dvs.
Din textul dvs reiese clar si raspunsul .Trecerea unui bun in proprietatea altei persoane cu titlu oneros se face printr-un contract de vanzare cumparare .Intrucat in prezent legea cere in cazul imobilelor forma autentica ad valididatem este necesara autentificarea actului ca o conditie pentru validitatea acestuia.

Intrebarea este insa daca sunteti sigura ca doriti transferul proprietatii asupra imobilului din patrimoniul unei firme in patrimoniul celeilalte .Daca doriti o cale mai ieftina puteti transfera numai un atribut al proprietatii si anume uzufructul care confera avantajul transferului intregului drept de folosinta asupra imobilului firmei care primeste , costurile aferente fiind mult mai mici.Cu stima!
Si eu doresc sa varecomand analiza solutiei de uzufruct.
realizati transferul dreptului de folosinta si evitati unele costuri suplimentare.
ar trebui sa studiati cu avocatul sau consilierul juridic si aceasta posibilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren+imobil stefimit stefimit Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine cum se poate transfera fara costuri, un teren+imobil de la o persoana juridica catre o persoana fizica .Mai ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil intre doua societatii comerciale ! urgent !!! Francesca.Nan Francesca.Nan Buna Ziua, Sunt asociat unic la o firma, dar cu o activitate foarte redusa, si as vrea sa-l vand un imobil aflat in proprietate firmei unei alte societati ... (vezi toată discuția)
Acte si taxe cedare/vanzare apartament la copii anca_tm anca_tm Buna ziua! 1.Deoarece am doi copii si doresc sa nu las lucrurile incurcate in urma mea, as vrea sa stiu ce acte sunt necesare a se intocmi si care sunt taxele ... (vezi toată discuția)