avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divortul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divortul

As vrea sa divortez de sotul meu,dar el nu este de acord,avem un copil de 1 si 6 luni,eu locuesc la parinti mei el la parinti lui,ne desparte o distanta de aproximativ 300km,el nu a mai venit la copil de 6 luni de zile.Si iam spus sa vina si sa mergem la tribunal sa divortam pe cale amiabila sa nu o lungim pan tribunal,foarte mult timp,si nu vrea.Ce as putea face in cazul in care depun cerere de divort si el nu se prezinta niciodata.In cat timp o sa se termine divortul si o sa pot divorta?
Cel mai recent răspuns: ContSters181996 , utilizator 00:39, 20 Mai 2011
Cred ca trebuie sa faceti ceea ce simtiti.Daca sunteti hotarita sa divortati,faceti-o fara a mai lasa timpul sa treaca,oricum ati pierdut 6 luni.Este clar ca sotul nu va fi de acord,poate pentru ca nu-si doreste asta sau pur si simplu pentru a va sicana.
Hotarirea va apartine,doamna...:luck:
Daca sotul nu doreste calea amiabila veti avea nevoie sa dovediti motivele de divort.In procesele de divort sunt acceptate si rudele ca martori.Chiar daca sotul nu o sa se prezinte, daca procedura de citare va fi indeplinita , instanta va lua act de acest lucru si procesul se va desfasura si fara prezenta sotului .S-ar putea sa dureze suficient de mult, fiindca aveti si un copil minor si va trebui sa rezolvati si problema custodiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu sotul necooperant dumitrunicolae dumitrunicolae o prietena vrea sa divorteze de sot fara prea mult tam-tam,din cauza pozitiei in care se afla si vrea sa stie cum se poate mai usor,deoarece de comun acord nu ... (vezi toată discuția)
Divort marya2008 marya2008 In primul rand vreau sa va spun ca sunt casatorita de 3 ani jumatate, avem un copil de 3 ani impreuna. Au existat neintelegeri intre noi, dar acum o luna ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine divortul cat mai repede? O_carin O_carin buna , sunt casatorita de 7 ani. am un copil cu sotul meu dar nu stam impreuna de aproape 5 ani copilul l-am crescut singura la parinti mei, ne-am despartit ... (vezi toată discuția)