avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta CIC

Buna ziua,

Am o rugaminte: am o salariata aflata in CIC imi solicita deverinta pt medic familie si adeverinta ptr cresa. in adeverinta pt cresa trebuie sa-i scriu ce venit net are. pai nu are de la angajator. I-am spus ca nu pot sa-i eliberez adeverintele ptr ca are contractul suspendat si tb sa mearga la primarie sa-i elibereze ei si imi cere baza legala. ea mi-a dat ac baza legala urmatorul citat din codul muncii:
TITLUL II - Contractul individual de muncă
CAPITOLUL 4 - Suspendarea contractului individual de muncă
Art. 49. [felurile si efectele suspendarii]
(1) Suspendarea contractului individual de munca poate interveni de drept, prin acordul partilor sau prin actul unilateral al uneia dintre parti.
(2) Suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.
(3) Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2)
multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Elena Savciuc , Consultant resurse umane 10:16, 20 Mai 2011
Pentru medicul de familie puteti sa-i eliberati o adeverinta in care specificati ca are contractul suspendat iar pentru cresa salariata in cauza va prezenta cuponul sau extrasul de cont cu care incaseaza indemnizatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat cu contract suspendat Fekker Ana Fekker Ana Un angajat cu contract de munca suspendat are dreptul la adeverinta pentru medic si la concediu medical? (vezi toată discuția)
Cadou pentru copiii minori pentru salariat in cic Forever Forever Buna seara, Angajatorul a acordat salariatilor care au copii minori cate 100 lei pentru fiecare copil. Salariatii aflati in CIC nu au primit insa nimic. ... (vezi toată discuția)
Discriminare Florentinian Florentinian In cazul suspendarii cim , conf Art. 49. [felurile si efectele suspendarii] (1) Suspendarea contractului individual de munca poate interveni de drept, prin ... (vezi toată discuția)