avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Discriminare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Discriminare

In cazul suspendarii cim , conf Art. 49. [felurile si efectele suspendarii]
(1) Suspendarea contractului individual de munca poate interveni de drept, prin acordul partilor sau prin actul unilateral al uneia dintre parti.
(2) Suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.
(3) Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne, nefandu se nicio diferenta in CCM sau regulamentul intern intre art 50 si art 54, respectiv concediu medical si concediu fara plata, salariatul in concediu pentru incapacitate temporara de munca primeste primele prevazute in ccm, iar cel in concediu fara plata pe (30 de zile conf reg intern) nu primeste aceste drepturi. In concluzie, desi nu este specificat nicaieri, doar unei categorii se aplica art 49/ 3 C.M. Intrebarea mea este urmatoarea : considerati ca se poate vorbi de o discriminare in cazul de fata ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:17, 17 Iulie 2020
Discriminare in ce sens ?
Art 5 al 1/4 din codul muncii.
Daca CCM sau regulamentul intern exista mentionate drepturile care se acorda pe durata suspendarii c.i.m., care sunt situatiile de suspendare a c.i.m. pentru care se acorda, atunci nu poate fi vorba despre o discriminare.
Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Exact despre asta este vorba. Nu se face nicio diferenta intre aceste categorii. Multumesc pentru raspuns.
Postati-ne clauza respectiva...ca sa ne putem da seama

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate beneficia un salariat aflat in incapacitate temporara de munca de adaos de pasti conform ccm? cristina69 cristina69 Buna ziua. As vrea sa stiu daca un angajat aflat in incapacitate temporara de munca (de aproximativ un an) care a fost concediat in baza art. 65 C. muncii ... (vezi toată discuția)
Mentinere beneficii pe durata suspendarii contractului individual de munca Mariaaa Mariaaa O persoana care a intrat in concediu de crestere copil poate fi indreptatita sa ceara din partea angajatorului sa ii ofere in continuare aceleasi beneficii de ... (vezi toată discuția)
Ajutor banesc nastere copil sandraionita sandraionita buna seara, in situatia in care unui angajat , aflat in concediu ingrijire copil, i se naste un nou copil, acesta poate beneficia de ajutorul banesc ... (vezi toată discuția)