avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revocare din functie lider de sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revocare din functie lider de sindicat

care este procedura pentru revocarea din functie a liderului de sindicat? noul lider va trebui sa depuna in instanta cerere pentru reprezentativitate? cum se procedeaza in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:05, 18 Februarie 2009
Statutele organizaţiilor sindicale cuprind prevederi cel puţin cu privire la organele de conducere, denumirea acestora, modul de alegere şi de revocare, durata mandatelor şi atribuţiile lor.
Se convoaca Adunarea Generala a membrilor de sindicat unde se propune si se discuta despre schimbarea liderului de sindicat.
Prin urmare , se intocmeste un proces-verbal al sedintei semnat de conducerea sindicatului, emitandu-se apoi hotararea de schimbare a liderului de sindicat.
Organizaţia sindicală este obligată să aducă la cunoştinţă tribunalului unde s-a înregistrat, în termen de 30 de zile, orice modificare ulterioară în compunerea organului de conducere.

Daca nu s-a depus cerere pentru reprezentativitate, atunci noul lider de sindicat va putea depune o astfel de cerere.
multumesc mult pentru raspuns.
cum dam jos liderul de sindicat de spital(organizatie afiliata la organizatia judeteana )care e procedura?
Cititi statutul si ce a scris elis mai sus.
Se convoaca adunarea generala a membrilor de sindicat, iar pe ordinea de zi trebuie sa aveti schimbarea conducerii sindicatului si alegerea unei noi conduceri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sindicat azeret azeret In unitatea noastra urmeaza sa se organizeze alegeri pentru presedinte, prim-vicepresedinte si vicepresedinti. Membri sindicali ar vrea sa aleaga persoanele ... (vezi toată discuția)
Organizație de sindicat bună ziua . fac parte dintr-un sindicat ... papacostas papacostas Organizație de sindicat Bună ziua . Fac parte dintr-un sindicat puternic . Liderii de sindicat aleși de noi au ieșit la pensie .Ne am trezit cu alți ... (vezi toată discuția)
Functii/proceduri obligatorii in cadrul sindicatului Radamante Radamante 1.Constituia Romaniei precizeaza ca:\\\\"Art. 9-Sindicatele, patronatele şi asociaţiile profesionale se constituie şi îşi desfăşoară activitatea ... (vezi toată discuția)