avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... vanzare creanta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

vanzare creanta

Cum ar putea o persoana fizica sa-si vanda o creanta catre o persoana juridica?
Am citit despre factoring; se aplica si in cazul persoanelor fizice?

Marian
Cel mai recent răspuns: ContSters196669 , utilizator 08:41, 21 Mai 2011
Contractul in virtutea caruia o persoana numita aderent, avand calitatea de vanzator de bunuri sau furnizor de servicii, cedeaza creantele avute fata de cumparatorii sau unei alte persoane, numita factor, care la randul ei isi asuma obligatia de a incasa creantele respective, subrogandu-se intr-un atare scop in toate drepturile pe care partenerul lui contractual le are impotriva debitorilor sai. Presupune o dubla vanzare.Metoda prin care o firma "vinde" [transfera] debitele sale comerciale catre o institutie financiara.Factoringul se utilizeaza pentru sporirea fondurilor disponibile pe termen scurt sau pentru finantarea exportului.


Factoringul este operatiunea prin care o societate comerciala care a vandut marfa sau a prestat servicii altei societati comerciale cu plata la un anumit termen, vrea sa-si incaseze pretul facturilor inainte de acest termen si vinde creanta unei banci sau societati de factoring in schimbul unui comision.
Nu este cazul la dvs.

Si dvs. puteti vinde creanta unei societati specializate in recuperarea creantelor civile (sau comerciale, daca debitorul dvs. e persoana juridica), insa numai daca aveti acte doveditoare ale acelei creante. Desigur, contra unui comision care difera de la o societate la alta, dar nu e neglijabil...

Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Mai 2011
ContSters196669, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factoring nico_mirea nico_mirea Factoringul este la ora actuala, un subiect la moda. Se vorbeste despre cesiunea de creante, dar in special pentru facturile cu un anumit termen de plata, unii ... (vezi toată discuția)
Factoring Vreau sa ma adresez unei societati pentru o peratiune de factoring. Am primit o asemenea oferta de la un SRL. Se poate? Puteti sa imi spuneti si mie care sunt ... (vezi toată discuția)
Contestatie insolventa Liliana Jarda Liliana Jarda Buna seara, Va rog sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme foarte delicate. Firma la care lucrez a fost chemata in judecata de o societate creditoare ... (vezi toată discuția)