avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociatul unic care este si administratorul SRL se ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociatul unic care este si administratorul SRL se poate angaja cu Contract de munca la aceasta societate?

Buna ziua,

Va rog foarte mult lamuriti-ma si pe mine cu problema aceasta : Sunt asociat unic si administratorul unui SRL. Se poate ca sa ma angajez cu carte de munca la aceasta societate? Am inteles ca s-a modificat legea si este posibil insa contabila mea spune ca nu este posibil decat in cazul asociatilor unici care nu sunt administratori ai societatilor respective.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:02, 25 Octombrie 2008
Da, este posibil. Legea reglementeaza expres aceasta posibilitate, s-a citat mai sus deja.
Buna ziua!
Da , se poate!
Cat priveste studiile superioare, intr-adevar pe RUBINIAN apare ca ar trebui studii superioare, insa personal cred ca nu este nevoie de asa ceva.
Prima motivatie vine din practica. La nicio firma nu mi s-a cerut dovada studiilor administratorului. Ma si gandesc la situatia firmelor care vand pe la tarabe, cu unic asociat si administrator, care mai e si salariat si care nu cred ca are mai mult de 8 clase...
A doua motivatie vine din COR-ul gasit pe alte site-uri, unde se precizeaza daca e nevoie sau nu de studii superioare la finalul fiecarei ocupatii. Spre exemplu pe mmssf.ro/website/ro/CORn/GRUPA2.pdf nu apare obligatia studiilor superioare la codul "241939 administrator societate comercială". Pentru comparatie, la cateva pozitii mai sus si mai jos apare aceasta obligatie la alte ocupatii.
Cu stima,
av. Silviu Serban
Ultima modificare: Vineri, 11 Iulie 2008
Cabinet de avocat Silviu SERBAN, Avocat
Instructiunile prevad ca e nevoie de studii superioare. [ link extern ]
o intrebare:
nu ar putea fi numit administrator prin actul constitutiv al societatii, dar calitatea de angajat in societate sa o detina pentru o alta functie (spre ex. salariat in functia de .....conform studiilor avute);
pana la urma, ce-l intereseaza pe om? sa detina calitatea de salariat pentru a avea un salariu stabil, vechime in munca, asigurarile de sanatate, pensii etc.
Da se poate sa fii administrator prin prevederile actului constitutiv si ca salariata sa poti avea o alta functie pe firma ta. Spun acest lucru din cazuri practice pe care l-am avut. Inspectoratul de munca poate confirma ca se poate. Faci contractul mergi cu dosarul , inregistrezi contractul la ITM , predai la contabil contractul inregistrat, el se ocupa mai departe de celelalte!

Alte discuții în legătură

Angajati srl nicoletastoian11 nicoletastoian11 Buna ziua, In cadrul unui SRL al carui asociat unic este si administrator, acest asociat unic se poate angaja in cadrul propriului SRL? Poate avea si alti ... (vezi toată discuția)
Cod cor pentru administrator srl Ice68 Ice68 Buna ziua, 1. Intr-un SRL cu 2 asociati, se poate angaja unul din ei Administrator? Daca da, ce act normativ reglementeaza aceasta situatie, fiindca stiu ca ... (vezi toată discuția)
Nelamurire! stanceni stanceni Poate sa-mi spuna si mie cineva daca pana la urma urmelor, cu toate modificarile Legii31/1990 este posibil ca asociatul unic/administratorul sa fie salariat ... (vezi toată discuția)