Va rog foarte mult lamuriti-ma si pe mine cu problema aceasta : Sunt asociat unic si administratorul unui SRL. Se poate ca sa ma angajez cu carte de munca la aceasta societate? Am inteles ca s-a modificat legea si este posibil insa contabila mea spune ca nu este posibil decat in cazul asociatilor unici care nu sunt administratori ai societatilor respective.
Multumesc.
Mult succes! Intr-adevar a fost o perioada la inceputul anului 2007 cand cei de la ITM au venit cu niste inventii ca administratorul societatii nu poate fi angajat pe propria firma. Apoi s-a mers pe acele declaratii de asigurare, dar se pare nu a functionat deloc, au vazut si ei ca nici macar calculatoarele nu le merg; trebuiau sa lucreze dublu , plus de aia administratorii trebuiau sa mearga sa intocmeasca aceste declaratii, cand in mod obisnuit contabilii se ocupau de tot pana atunci. ITM a pierdut si acel comision de 0.75% pentru pierderea contractelor administratorilor , care contineau nu sume mici. Unii administratori au incercat sa se angajeze prin incrucisare la alte firme dar nu te poti baza pentru ca nu stii ca firma este serioasa sau nu si plateste banii aferent salarilor. Astfel dupa multe probleme s-a revenit asupra deciziei si in curs de 6 luni administratorul putea fi din nou angajat pe propria firma.
Din aceasta cauza s-au nascut tot felul de interbari si probleme si multi au intrat in cofuzie.
Mentionez se poate sa fii andministrator conform actului constitutiv si sa fii propriul tau angajat pe firma ta pe o alta functie. Ca sa probati puteti verifica, intocmiti contractul si inregistrati-l la ITM , apoi , de celelalte se ocupa contabilul dumeneavoastra, sau poate chiar cotabilul se ocupa de inregistrare , dv. doar sa semnati .
Contracte cat "mai grase" va doresc!
cred ca pe rubinian.com este corect nivelul de studii prezentat pentru administrator. asta deoarece in prima parte a COR, cea explicativa, se spune ca toate codurile din grupa majora 2 necesita un nivel de pregatire 4, adica superioara. dar retineti ca tot acolo scrie faptul ca ocupatia a fost introdusa prin ordinul MMFES 170/2008 !!! Oricum, legislatia muncii la noi e cam varza...
Printre ocupatiile noi introduse prin Ordinul comun al Ministerului Muncii si al Institutului National de Statistica nr. 170/179 din 2008 pentru completarea Clasificarii ocupatiilor din Romania este si cea de administrator societate comerciala.
In ceea ce priveste nivelul de studii, potrivit Instructiunilor din Clasificarea ocupatiilor din Romania, codul 241939 al functiei de administrator societate comerciala indica ca pentru ocuparea acestuia sunt necesare studii superioare.
Nelamurire!
stanceni
Poate sa-mi spuna si mie cineva daca pana la urma urmelor, cu toate modificarile Legii31/1990 este posibil ca asociatul unic/administratorul sa fie salariat ... (vezi toată discuția)