avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate de ce noi femeile ,,iertam,,
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

de ce noi femeile ,,iertam,,

Buna ziua.Ma numesc ramona am 31 de ani ,si vreau sa stiu ce se intimpla in Romania.?De ce femeile ,suporta bataile ,de ce este atita discriminitate intre barbat si femeie.Unde este legea care zice ca femeia este egala cu barbatu?in privinta asta Romania este cu 99,9 dedesuptul altor tari cum ar fi ,,Spania,Franta,Italia,,si multe altele in care toate femeile si copii sunt protejati de maltratul familiar.Chiar nu se gaseste nimeni sa apere femeia si copilul??Ce face guvernul,ce fac parlamentari...chiar si politia primeste spaga ,,sa rupa ,,declaratii din partea femeiei pentru a denunta ,,barbatul,,va zic pentru ca eu ap patit asa ceva .Pina nu am iesit din tara nu am putut sa ma despart de el.Acum va intreb,,femeilor,,cu astfel de probleme,PINA CIND?DE CE NU RECLAMATI DREPTURILE VOASTRE?
multe nu reclama ptr ca nu au posibilitati materiale de a-si creste singure copiii,iar cele care reclama o fac degeaba,asa cum si dvs spuneti ca ati patit.
Dar chiar nimeni nu ne ia in seama ?suntem fiinte umane , trebuie sa se infiinteze ,,case,, care le pot fi date in folosinta acelor femei care sufera de maltrato,nu are unde se duce,si acolo pot fi in siguranta
Nu este vorba de guvern, este vorba de vointa fiecarei femei, de curajul de a spune : STOP, MERIT RESPECT. Statul ocroteste mama si copilul, ceea ce spuneti dv, o zic si tatii discriminati ce lupta pentru incredintarea copiilor, insa statul ii incredinteaza 99% mamelor, chiar daca in unele cazuri se dovedeste ca mama maltrateaza copilul.
Sta in puterea fiecarei femei sa se exprime, sa ia atitudine, sa isi impuna punctul de vedere.Barbatii violenti profita de slabiciunea femeii, de frica acesteia, practic atunci cand o agreseaza fizic si verbal isi bat joc de ea, pentru ei asta inseamna satisfactie, ei vad femeia un obiect si astfel o trateaza.

Insa sunt destule centre pentru femeile batute. Orice femeie in aceasta situatie poate apela la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, astfel va primi indrumare si va fi gazduita, impreuna cu copii, intr-un centru, unde va primi consiliere, asistenta juridica, va fi ajutata sa se angajeze, in fine... va fi ajutata din toate punctele de vedere, dar in principal, va fi ajutata sa ia atitudine, sa se impuna, sa se apere, sa se schimbe si sa nu mai las pe nimeni sa o loveasca..

Sunt destule institutii ce va pot ajuta, si politia va poate ajuta, sunt destule adaposturi, doar un clic pe net.Slava Domnului in Romania exista destule centre, destule programe privind violenta asupra femeilor, sau violenta domestica, totul sta in curajul femeii, sa mearga inainte, si sa nu intoarca privirea inapoi.
Va spun in mare ....Cu ce ajuta politia...?eu am 1 frate vitreg , care de la moartea tatalui meu locuieste cu mama in aceasi curte.O bate mereu, se duce si face reclamatie la politie ,o vede vinata si vai capul ei are 65 de ani ....SI stiti ce a facut seful de post???Ca mama de ei nu trece cu nici o declaratie.ATUNCI CE SE INTIMPLA,CUM AJUTA POLITIA, DACA NU IA DECLARATII??
Mama dv poate sa mearga la Inspectoratul de Politie.Deasemenea poate merge sa isi scoata certificat medico-legal.
Aveti aici un link, ca sa va faceti o parere cu ce se ocupa politia : [ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2011
aly_yoana, utilizator

Alte discuții în legătură

Legea privind prevenirea si combaterea violentei in familie Roland Mindrila Roland Mindrila Cine a citit opera lui Rebreanu, „Ion”, îşi aduce aminte de Ana, soţie asupra căreia s-au produs acte de violenţă fizică, psihică şi ... (vezi toată discuția)
Divort sot violent OvidiuDaren OvidiuDaren Exista in Romania legislatie prin care femeia este protejata sau aparata in cazul in care sufera violenta de tip emotional, fizic, verbal, etc? Daca barbatul ... (vezi toată discuția)
Femei batute de catre soti macho macho Buna ziua.Cine ajuta femeile batute violenta in fam este pedepsita cu o amenda.Dar sotul poate fi tras la raspundere prin tribunal?Cred ca sunt femei agresate ... (vezi toată discuția)