avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Divort sot violent
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Divort sot violent

Exista in Romania legislatie prin care femeia este protejata sau aparata in cazul in care sufera violenta de tip emotional, fizic, verbal, etc?

Daca barbatul trage de nevasta lui sa ii rupa hainele si bikinii pentru a o forta sa faca sex, cum ar trebui sa procedeze femeia?

Chiar daca nu s-a ajuns la contact sexual, faptul ca a constrans-o sa faxa sex prin amenintare verbala sau fizica este considerata constrangere cu intentie de viol?


Aici in Spania legea e foarte apriga cu barbatii de mentalitate animala "femeia tre sa stea sub papuc si sa faca ce zice barbatul ca si cum ar fi o sclava"?
Sunt bagati la "zdup" intr-un "plis plas".

Sora mea trece printr-o astfel de situatie acolo in Romania - Galati.
Au impreuna un copil. Sora mea are motive de divort pentru ca barbatul ei a inselato. Ce se intampla cu copilul? Cui il va da legea?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.


Interventie moderator: In respectarea regulamentului de forum va rog sa nu scrieti cu majuscule. Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Marți, 16 Septembrie 2014
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:10, 16 Septembrie 2014
Nu exista Infracțiunea de viol intre soți. De obicei copilul ramine la mama, celălalt părinte plătește pensie de întreținere, doar autoritatea părintească este exercitata împreuna.
Ultima modificare: Luni, 15 Septembrie 2014
av_silvia_margineanu, utilizator
sora dvs. poate depune o plangere penala impotriva sotului pentru violenta in familie - art. 199 cod penal.
in ceea ce periveste divortul, poate solicita chiar exercitarea autoritatii parintesti exclusive, daca demonstreaza temperamentul agresiv al tatalui.
Doama Silvia Marginescu,

Daca sotul d-voastra var forta sa faceti sex cu el si nu ati dori, situatie care il va face sa devina mai violent si sa va rupa hainele de me d-voastra, sa traga de d-voastra sa va vorbeasca violent etc ...Cum ati numi toate aceste acte de violenta? Eu cred ca ori va inselati ori legea romaneasca impotriva violului matrimonial e aberanta.
In Romania nu e ca in Spania, SUA, etc...
Acolo exista probleme serioase pentru agresiuni in general.
In Romania a ramas totul asa cum era atunci cand ati plecat.
Va obtine divortul si copilul daca dovedeste violenta si are locuinta si venituri.
Poate obtine ordin de protectie.
Sa mearga la IML.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce noi femeile ,,iertam,, Nenu Ramona Nenu Ramona Buna ziua.Ma numesc ramona am 31 de ani ,si vreau sa stiu ce se intimpla in Romania.?De ce femeile ,suporta bataile ,de ce este atita discriminitate intre ... (vezi toată discuția)
Tentativa de viol? asatuka asatuka Este o speta (nu din Romania). Fata vrea sex, el nu vrea, iar fata il ia la bataie, este tenativa de viol sau talharie ... (vezi toată discuția)
Hartuire sexuala intre soti Alexandra1268 Alexandra1268 Buna ziua, am si eu o intrebare, pe un subiect destul de delicat, si anume exista din punct de vedere juridic infractiunea de hartuire sexsuala intre soti. As ... (vezi toată discuția)