avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate de ce noi femeile ,,iertam,,
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

de ce noi femeile ,,iertam,,

Buna ziua.Ma numesc ramona am 31 de ani ,si vreau sa stiu ce se intimpla in Romania.?De ce femeile ,suporta bataile ,de ce este atita discriminitate intre barbat si femeie.Unde este legea care zice ca femeia este egala cu barbatu?in privinta asta Romania este cu 99,9 dedesuptul altor tari cum ar fi ,,Spania,Franta,Italia,,si multe altele in care toate femeile si copii sunt protejati de maltratul familiar.Chiar nu se gaseste nimeni sa apere femeia si copilul??Ce face guvernul,ce fac parlamentari...chiar si politia primeste spaga ,,sa rupa ,,declaratii din partea femeiei pentru a denunta ,,barbatul,,va zic pentru ca eu ap patit asa ceva .Pina nu am iesit din tara nu am putut sa ma despart de el.Acum va intreb,,femeilor,,cu astfel de probleme,PINA CIND?DE CE NU RECLAMATI DREPTURILE VOASTRE?
"..50% dintre romani considera ca violenta fizica domestica este ceva normal, astfel ca numarul total al infractiunilor intrafamiliale a crescut, anul trecut, cu 26 % fata de 2009, in timp ce numarul loviturilor cauzatoare de moarte s-a dublat, potrivit unui studiu al IGPR.
Numarul de cazuri de violenta in familie s-a dublat
Numarul cazurilor de violenta in familie a crescut in ultima perioada intr-un ritm alarmant, provocand ingrijorarea autoritatilor in domeniu.
Guvernul a demarat un program de interventii in situatii de violenta in familie
Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului va primi, prin Hotarare de Guvern, 1,86 de milioane de lei, in perioada 2010-2011, pentru a-si intari capacitatea de interventie si asistenta in cazurile de violenta familiala.
Peste 1.400 de infractiuni intrafamiliale au fost sesizate in primele trei luni ale anului, iar 27 de persoane au decedat, informeaza, cu ocazia Zilei Internationale a Familiei, doua organizatii care lanseaza un program de informare.. a victimelor violentei domestice.
Potrivit datelor inregistrate de Inspectoratul General al Politiei Romane, citate de initiatorii programului, in primele trei luni ale anului 2011 au fost denuntate in Romania peste 1.400 de infractiuni intrafamiliale savarsite cu violenta, iar 27 de persoane au fost ucise de catre un membru al familiei in aceeasi perioada."
Multumesc, ca sa nu discriminam. [editat]
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2011
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea privind prevenirea si combaterea violentei in familie Roland Mindrila Roland Mindrila Cine a citit opera lui Rebreanu, „Ion”, îşi aduce aminte de Ana, soţie asupra căreia s-au produs acte de violenţă fizică, psihică şi ... (vezi toată discuția)
Divort sot violent OvidiuDaren OvidiuDaren Exista in Romania legislatie prin care femeia este protejata sau aparata in cazul in care sufera violenta de tip emotional, fizic, verbal, etc? Daca barbatul ... (vezi toată discuția)
Femei batute de catre soti macho macho Buna ziua.Cine ajuta femeile batute violenta in fam este pedepsita cu o amenda.Dar sotul poate fi tras la raspundere prin tribunal?Cred ca sunt femei agresate ... (vezi toată discuția)