avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Magazin online - trebuie sa trimit si chitanta odata ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Magazin online - trebuie sa trimit si chitanta odata cu factura ?

Buna seara.

Apelez la bunavointa si la cunostintele dvs.
In cazul unui magazin online care trimite colete cu marfa prin sistemul ramburs al postei romane, cum pot sa procedez mai corect in privinta chitantei, tinand cont de faptul ca din punctul meu de vedere chitanta trebuie eliberata numai atunci cand se incaseaza banii in numerar efectiv. Tinand cont de acest fapt:
1. daca trimit marfa catre o persoana fizica, in colet pun odata cu marfa si factura, iar dovada platii o va avea clientul prin factura + chitanta ce i le va elibera posta romana la ridicarea coletului. Eu voi putea taia chitanta pe baza mandatului ce il voi primi odata cu banii de la client.
2. daca trimit marfa catre o persoana juridica.............aici m-am cam incurcat deoarece ....... ma gandesc la client. Cum se va inregistra el in contabilitate? Pentru ca de la mine va avea o factura, dar va avea si de la posta o facura cu aceeasi valoare (ca cea a facturii mele). Deci daca el va inregisra factura de la posta + chitanta ........cum va inregistra in contabilitate plata facturii mele?

va rog daca poate cineva sa ma lamureasca...........am cautat de am ametit raspunsuri pe aceasta tema, dar nu am gasit nimic complet. Deci ma intereseaza numai in cazul trimiterii coletului prin posta romana in sistem ramburs. In cazul curierilor pare simplu. La fel si in cazul in are clientul plateste prin banca. Daca alege sa plateasca numerar la mine la magazin, eu le dau la toti bon fiscal (indiferent ca sunt PF sau PF) , iar cine vrea si factura va avea factura+bon fiscal.

Mii de multumiri anticipate. Sper ca se va gasi cineva care ma poate ajuta. Mereu am avut noroc pe site-ul asta , sper ca si acum.
Cel mai recent răspuns: ririana , utilizator 22:30, 8 Aprilie 2013
Va mulțumesc mult pentru implicare. Poate că despic eu firul în 4 mai mult decât trebuie......

Întâmplător am comandat și eu cândva produse de pe internet și am primit la poștă. Deci am factură și chitanță de la poștă. Pe factura scrie, într-adevăr, „mandat ramburs-postal 1 bucată” și apoi suma fără tva. Tot pe factură mai scrie și Destinatarul căruia îi plătesc (cel care mi-a trimis produsele). În colet am primit de la furnizor doar factura. Dar am primit în calitate de persoana fizică. Mă gândesc eu acum că dacă eram societate.........nu știu cum aș fi considerat că am plătit factura furnizorului. Pentru că prin chitanța de la poștă aș fi considerat că am plătit factura de la poștă..............

Of, ce complicat mi se pare un lucru poate mult mai simplu decât îmi imaginez eu, dar ........... chiar nu am găsit nicăieri pe cineva care a lucrat sau lucrează cu așa ceva.

Oricum, încă odată mulțumiri sincere pentru ajutor. Momentan voi proceda așa cum am gândit mai sus și cum m-ați încurajat și dvs.

deci am factura de produse: 3028=401, dar factura de la posta pe care scrie mandat postal ramburs in ce cont o inregistrez?
Pai pe 626 - Ch. postale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert on line Daniela Cioroianu Daniela Cioroianu Cum se poate inregistra in contabilitate un produs vandut on line,trimis prin curier sau serviciu de curierat? Produsul sa il expediez cu o factura proforma ... (vezi toată discuția)
Solutie pentru a incasa in cont a facturii emise de alta societate ririana ririana Buna ziua, Caut solutie pentru urmatoarea situatie: Societatea A detine magazin online si vinde atat produsele ei cat si pe cele ale altei societati B (pe ... (vezi toată discuția)
Monografie comert online colanc colanc Buna ziua.Suntem o societate cu activitate de productie si dorim sa vindem produse pe o platforma de comert online,livrarea fiind facuta de o firma de ... (vezi toată discuția)