avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Monografie comert online
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Monografie comert online

Buna ziua.Suntem o societate cu activitate de productie si dorim sa vindem produse pe o platforma de comert online,livrarea fiind facuta de o firma de curierat.Ce documente ar trebui intocmite si cum pot incasa banii de la clienti?In cazul in care produsele sunt vandute catre persoane fizice,factura trebuie insotita obligatoriu de bon fiscal?Ce particularitati exista privind inregistrarile contabile?
Va multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:46, 4 Septembrie 2015
In colet puneti doar factura. Clientul va plati ramburs catre firma de curierat care ii va da chitanta, valoarea produsului si taxa de transport pe care o calculati ca procent din valoarea produsului si o treceti si pe ia pe factura. Firma de curierat ca va vira dumneavoastra banii incasati de la clienti in contul bancar al firmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert la distanta - contabilitate just_me_12345 just_me_12345 Buna ziua! As dori sa trimit un pachet de la firma la particular, cu ramburs, iar valoarea incasata sa fie exact valoarea marfii. Cum trebuie procedat in ... (vezi toată discuția)
Livrare marfa magazin online badalanmarin badalanmarin cum se procedeaza la incasearea de bani cash dupa livrarea unui colet la o persoana fizica la adresa acestuia. cand se rupe bonul fiscal si de ce casa de ... (vezi toată discuția)
Pfa comert online, caen 4791 Maxdim Maxdim Buna ziua, . Va deranjez cu cateva nelamuriri, in cazul comertului online desfasurat ca PFA cu cod Caen 4791- Comert cu amanuntul prin intermediul ... (vezi toată discuția)