avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ordinul 343 ANRSC 2010 si apartamente cu centrale ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ordinul 343 ANRSC 2010 si apartamente cu centrale termice si tevi comune izolate

Am o mare dilema legata de interpretare. Eu am inteles ca daca ai centrala termica si tevile de caldura verticale trec prin apartamentul tau platesti agentul termic (indiferent daca tevile sunt izolate sau nu) .
La noi in bloc nu este asa .... unii care au centrale termice nu platesc deloc. Desi am centrala termica si tevile izolate am de plata pentru luna aprilie cea mai mare suma din bloc adica 20% din consumul total al scarii!!!!!
Sunt 20 de apartamente dintre care 12 au centrale termice proprii. In luna aprilie a.c. vecinul de dedesubt cu tevi verticale si calorifer are de plata vreo 60 de lei iar eu cu CT proprie platesc pentru tevile verticale aproape 400 de lei. Pai daca el, singurul de pe coloana fara CT, nu a consumat caldura, nici in calorifer si nici in tevi cum de am consumat eu? Vecina de deasupra cu CT proprie nu are nimic de plata ca este izolata, cea de deasupra ei 300 de lei, iar cel de la etajul 4 nimic ca nu mai are tevi in casa. Ce tip de izolare poate avea cineva la etaj intermediar, la tevile comune astfel incat sa nu plateasca deloc?
Nu am primit de la firma de citiri nici o nota de consum individual pe ultimele 2 luni.
Cel mai recent răspuns: Selenus , utilizator 12:03, 27 Ianuarie 2012
Am inteles ca pana la abrogarea ordinului trebuie sa platesc. La acelasi nr de camera supraf etc daca pe o coloana se distribuie consumul ca mai jos ce pot sa inteleg?
parter- fara CT a consumat 5,206816 Gcal
etajul 1 cu CT - sunt repartizate 2,88053 Gcal, (1 teava subtire in fiecare camera si 2 coloane la baie...
la etajul 2 cu CT 0,602012Gcal
la etajul 3 cu CT 2,744796 Gcal
la etajul 4 cu CT dar cu tevi comune taiate 0,253198 Gcal (doar consumul comun)
Practic vecinul fara centrala termica are de plata toata iarna 998,30 lei. Cei cu centrale termice 552,19 lei+115,42+526,26+48,55 lei = 1242,42.
Ce solutii ar mai fi? Daca stau deasupra vecinului racordat la Cet? pot taia tevile? Pot pune repartitor pe ele? Cum le pot izola ca sa nu platesc? Ce tip de izolare se poate face? Sunt niste norme pe undeva?
De ce vecina de deasupra mea la etajul 2 se considera ca nu consuma daca sta intre 2 apartamente atat de bine "incalzite"?
@dalias
La dv. in bloc ori sunt niste ratiuni pe care nu le cunoasteti, ori e o mare bulibaseala.
Ordinul 343/2010, chiar daca este controversat, nu are nicio legatura cu ce vi se intampla acolo.
Ati protestat vreodata vehement la anumite decizii ale asociatiei de proprietari ? Cred ca este o batjocura la adresa Dvs >
Nu am protestat. Dar am si vecini certareti cu diverse frustari ...
Acum am cerut asociaiei lamuriri scrise si copii xerox dupa acte referitoare la calcularea cotei ce-mi revine. Au incercat sa arunce vina pe firma de repartitoare. Am parat spunand ca trebuie sa fie si la asociatie hartiile. Nu pot sa va descriu atitudinea administratorului ... X-.
Ma tot uit pe centralizator si apar alte absurditati.
Am incercat sa gasesc o explicatie .. pe coloane verticale, etaje, amplasare etc. Nimic nu se leaga complet. Ba chiar vreo 2 persoane, de la alta scara, fara CT au mai putin de plata decat cei cu CT din scara noastra. Cea mai mare suma pentru et. 1 la CT revine fostului sef de scara (522,94 lei) si cea mai mica actualului sef de scara 66, 41 lei (are mai multe camere decat primul!). Iar langa fostul sef de scara, apartament fara CT suma este de 532,02. Daca ma uit la coloana verticala pare ca agentul termic devine suplu in tevi pe la unii si redevine viguros etajul urmator. La apartamente nelocuite cu CT 66 de lei sau peste 500 lei!

Alte discuții în legătură

Caldura platita pentru tevile care trec printr-un apartament debransat maxim constantin maxim constantin Va rog sa ma ajutati cu o problema.Luna aceasta la asociatie pe langa cele obisnuite am de platit si caldura,pentru tevile care trec prin apartament[explicatia ... (vezi toată discuția)
Firma de repartitoare mai poate repartiza costurile la caldura dupa indicatiile repartitoarelor? gato gato Am urmatoarea situatie: la centrala termica a unui bloc cu 44 apartamente au mai ramas bransati la sistemul centralizat 20 de locatari care au montate ... (vezi toată discuția)
Plata incalzire in bloc danaluminita danaluminita Locuiesc intr-un bloc cu mai multe apartamente, din care mai mult de 50% sunt cu incalzire cu centrala proprie de apartament. restul apartamentelor sunt ... (vezi toată discuția)