avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... detasare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

detasare

In prezent sunt detasat si am primit suma de un milion la plecare ,iar diurna pe zi mi s-a adus la cunostinta a fi de 1.5 ron . Cum se calculeaza diurna ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:09, 23 Mai 2011
Indemnizaţia zilnica de delegare sau de detaşare este de 13 lei in cazul institutiilor publice ...

Conform Codului Fiscal, pentru sectorul privat, suma cheltuielilor cu indemnizatia de deplasare acordata salariatilor pentru deplasari in România si in strainatate, este deductibila in limita a de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru institutiile publice.
Asadar diurna maxima acordata poate fi de 32,5 lei.

Numărul zilelor calendaristice în care persoana se afla în delegare sau detaşare se socoteşte de la data şi ora plecării pana la data şi ora înapoierii mijlocului de transport din şi în localitatea unde isi are locul permanent de munca, considerându-se fiecare 24 de ore câte o zi de delegare sau detaşare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna minima? oanita28 oanita28 Buna, As dori sa stiu care este diurna minima pe care un salariat al unei companii private o poate primi pt deplasari in tara. Multumesc! (vezi toată discuția)
Diurne salagean_cosmin_ioan salagean_cosmin_ioan care este diurna minima in romania la privat? in ce conditi se apica? cand beneficiezi de diurna? (vezi toată discuția)
Pot acorda diurna? vdeny vdeny Buna ziua, O firma prestatoare de servicii in domeniul constructiilor, cu sediul in Pitesti, poate acorda diurna salariatilor care se deplaseaza intr-o ... (vezi toată discuția)