avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... in nume propriu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

in nume propriu

Cind in proces se cere anularea unui act autoritatea emitenta sta in instanta in nume propriu.Aceasta autoritate devine automat parte in proces ?isi insuseste hotarirea judecatoreasca ?
da
va rog sa-mi spuneti unde este prevazut aceasta?multumesc
Legea contenciosului administrativ 554/2004.
Oricum, daca solicitati instantei anularea unui act, il chemati in judecata pe emitent, logic, care va fi parat.
Asa ar fi fost logic,numai ca am gresit.Pentru ca cele necesare emiterii Deciziei s-au depus la PMB,cf legii, iar antetul Deciziei este PMB am chemat gresit ca parat Primaria.Dar la toate etapele procesului s-a prezentat in locul paratei de fapt Municipiu prin primar,prin delegat si toate procedurile,cerere de apel si de recurs ,sunt facute de Municipiu prin primar,emitentul Deciziei contestate in proces.Deci Municipiu a venit in proces si a participat in nume propriu :Trebuie sa-si insuseasca Hotararea finala ?
Daca nu s-a invocat exceptia lipsei calitatii procesuale pasive, inseamna ca asa e bine, si raspunsul este afirmativ, hotararea ii va fi opozabila. Trebuie sa isi insuseasca hotararea finala ( def. si irevoc., dupa epuizarea cailor de atac).
Succes!

Alte discuții în legătură

Exceptie ovidiu7 ovidiu7 doresc sa aflu ce inseamna fiecare -exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta,si -exceptia lipsei calitatii procesuale pasive Ele se suprapun ... (vezi toată discuția)
Gresala instantelor? aser aser Am un proces unde parat este primaria ,dar s-a prezentat la proces municipiu, cu toate documentele necesare discutiilor din proces ,prin consilier ... (vezi toată discuția)
Parte in proces geavela geavela Recursul poate fi facut numai de parat si reclamant?sau si de catre alte persoane juridice care au participat la apel? (vezi toată discuția)