avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... in nume propriu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

in nume propriu

Cind in proces se cere anularea unui act autoritatea emitenta sta in instanta in nume propriu.Aceasta autoritate devine automat parte in proces ?isi insuseste hotarirea judecatoreasca ?
Cererea de recurs este facuta de Primarie si de Municipiu
Motive de recurs impotriva deciziei de apel:
-exceptia lipsei calitatii procesuale de folosinta,este a primariei,insa primaria nu a facut apelul si nici la fond nu a fost(ci doar municipiu)Acum la recurs apare prima data
-alte motive asupra actului contestat de mine,care sunt ale Municipiului ,ca emitent.
Eu voi invoca exceptia lipsei calitatii active in apel a Primariei (decizia de apel si sentinta de la fond sunt la fel) si sa ramina recursul doar intre mine si Municipiu care a participat tot timpul in proces. Nu stiu in ce calitate ,probabil in nume propriu.,sau si-a asumat rolul de parat.Problema este cum poate fi trecut Municipiu de la "in nume propriu" la parat ? Instanta de recurs poate face acest lucru?
Este intervenient in nume propriu, dar oricum hotararea ii este opozabila.
Si sunteti sigur ca exceptia invocata este a lipsei calitatii procesuale de folosinta sau a capacitatii de folosinta?
a capacitatii de folosinta
Asa ziceam si eu:)
Dar de ce nu ati angajat un avocat?
pt ca sunt pensionar...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptie ovidiu7 ovidiu7 doresc sa aflu ce inseamna fiecare -exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta,si -exceptia lipsei calitatii procesuale pasive Ele se suprapun ... (vezi toată discuția)
Gresala instantelor? aser aser Am un proces unde parat este primaria ,dar s-a prezentat la proces municipiu, cu toate documentele necesare discutiilor din proces ,prin consilier ... (vezi toată discuția)
Parte in proces geavela geavela Recursul poate fi facut numai de parat si reclamant?sau si de catre alte persoane juridice care au participat la apel? (vezi toată discuția)