Cind in proces se cere anularea unui act autoritatea emitenta sta in instanta in nume propriu.Aceasta autoritate devine automat parte in proces ?isi insuseste hotarirea judecatoreasca ?
Cererea de recurs este facuta de Primarie si de Municipiu
Motive de recurs impotriva deciziei de apel:
-exceptia lipsei calitatii procesuale de folosinta,este a primariei,insa primaria nu a facut apelul si nici la fond nu a fost(ci doar municipiu)Acum la recurs apare prima data
-alte motive asupra actului contestat de mine,care sunt ale Municipiului ,ca emitent.
Eu voi invoca exceptia lipsei calitatii active in apel a Primariei (decizia de apel si sentinta de la fond sunt la fel) si sa ramina recursul doar intre mine si Municipiu care a participat tot timpul in proces. Nu stiu in ce calitate ,probabil in nume propriu.,sau si-a asumat rolul de parat.Problema este cum poate fi trecut Municipiu de la "in nume propriu" la parat ? Instanta de recurs poate face acest lucru?
Este intervenient in nume propriu, dar oricum hotararea ii este opozabila.
Si sunteti sigur ca exceptia invocata este a lipsei calitatii procesuale de folosinta sau a capacitatii de folosinta?
Exceptie
ovidiu7
doresc sa aflu ce inseamna fiecare
-exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta,si
-exceptia lipsei calitatii procesuale pasive
Ele se suprapun ... (vezi toată discuția)
Gresala instantelor?
aser
Am un proces unde parat este primaria ,dar s-a prezentat la proces municipiu, cu toate documentele necesare discutiilor din proces ,prin consilier ... (vezi toată discuția)