avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxele judiciare de timbru in cazul unui divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxele judiciare de timbru in cazul unui divort

Va rog sa-mi da-ti o solutie la urmatoarea problema, din puct de vedere al taxei judiciare de timbru:
Reclamanta SL cheama in judecata pe paratul SS, solicitand sa se declare desfacuta, din vina ambilor soti, casatoria, si sa se incuviinteze ca reclamanta sa-si reia numele avut anterior casatoriei, sa-i fie incredintat reclamantei minorul SC, nascut in afara casatoriei, si paratul sa fie obligat la plata unei pensii de intretinere lunare pana la majoratul minorului.
Paratul, prin intampinare, a solicitat printr-o cerere reconventionala, sa se stabileasca modalitatea de pastrare a legaturii personale cu minorul.
Va mutumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Lucyla , utilizator 13:45, 11 Aprilie 2012
Reclamanta plateste taxa de timbru de 39 de lei si timbru judiciar de 0,30 lei
Paratul plateste taxa de timbru de 6 lei si imbru judiciar de 0,30
daca reclamantul e inchis ...la puscarie ...plateste taxa de timbru de 39 de lei sau de 8 lei fiind o persoana fara venit???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si stabilire pensie de intretinere ContSters170590 ContSters170590 As dori sa stiu care sunt pasii ce trebuie urmati in cazul divortului. Mentionez ca am 2 copii din care unul minor si celalat inca la scoala , deci in ... (vezi toată discuția)
Cat costa un divort ??? elena1286 elena1286 Sunt o fata tanara si mam saturat de toate barbatului meu.Nu am nici o idee de cat ar costa divortul;si daca as castiga procesul ca e din vina sotului,as avea ... (vezi toată discuția)
Divort gheorghemirela gheorghemirela Vreau sa divortez si nu stiu pasii exacti pe care trebuie sa-i fac, mai ales ca e vorba si de un copil! (vezi toată discuția)