avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1242 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bolnav TBC fuge din spital. Este un dilect? Care Lege ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bolnav TBC fuge din spital. Este un dilect? Care Lege il sanctioneaza si cum?

Bolnav TBC ascunde celor din jur ca este bolnav, internat, paraseste spitalul de mai multe ori pe zi,profitand de lipsa de vigilenta sau complicitatea personalului medical, in final, ajungand la un acord cu medicul...precum ca se va trata ambulatoriu. In acest timp...contagiaza pe cine ii iese in cale. Exista vreo Lege care sa interzica acest comportament iresponsabil vis-a-vis de o grava problenma sociala?
Cel mai recent răspuns: ContSters181996 , utilizator 14:26, 24 Mai 2011
Ar fi unele reglementari, de pilda, art., 308( zadarnicirea combateriui bolilor), din Codul penal, la capitolul,,infractiuni contra sanatatii publice".
Zadarnicirea combaterii bolilor
Nerespectarea masurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor molipsitoare, daca a avut ca urmare raspandirea unei asemenea boli, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 2 ani sau cu amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz vaccinare lamaitza lamaitza Am fost chemata la medicul de familie pentru a-mi vaccina baiatul de 9 ani pt ROR, in cazul de refuz mi s-a pus foaie in mana pentru a o semna, foaie care ... (vezi toată discuția)
Vaccin - refuz, consecinte Ionitamirela78 Ionitamirela78 Buna seara, As vrea sa știu dacă am dreptul de a refuza vaccinare fetitei mele cu vaccinul antipoliomelitic, este campania Vaccinări in școlii si ... (vezi toată discuția)
Carantina si dosar penal Leeann Leeann Care este articolul din codul penal care reglementeaza carantina?’ Care este legea care da dreptul organelor de politie sa puna amenzi penale pentru ... (vezi toată discuția)