Buna ziua, la sfarsitul lunii Martie 2008 am apelat la un Cabinet Stomatologic, in vederea efectuarii unor lucrari stomatologice printre care si o lucrare de protezare. Mi s-a dat spre completare 2 fise, in care trebuia sa specific fel de fel de chestii. Am datat si semnat aceste hartii si le-am predat. S-a inceput lucrarea dentara, extractii, piliri, obturari, etc, lucrari pentru care plateam la sfarsitul fiecarei sedinte cat imi cerea medicul stomatolog fara insa a mi se da chitanta. Am tot solicitat sa mi se spuna care ar fi valoarea lucrarii de protezare, dar de fiecare data mi se spunea ca nu este momentul si ca nu poate sa-mi spuna decat cand va vorbi cu tehnicianul dentar. Abia la jumatatea lunii mai mi s-a spus valoarea protezei superioare ( 4000 ron ), am achitat in data de 14.05 jumatate, iar restul in 09.06, spunandumi-se ca este o lucrare din ceramica ( portelan ). la nici o saptamana dupa montare, mi-a cazut. Am, luat legatura cu alt stomatolog( eu plecand la Bucuresti ) care mi-a spus ca nu este realizata bine si va cadea mereu. si faptul ca nu este vorba de ceramica ( portelan ) ci de .... PLASTIC. Era sa fac infarct auzind aceste lucruri. De atunci nu am mai putut sa dau de medicul stomatolog, am cauta-o in mai multe randuri, ultima oara in 06.07, dar ea este tot plecat in C.O. de atunci. Am avut o discutie telefonica in care am explicat, dupa care am fost cautat de tehnicianul dentar, acesta confirmandu-mi ca este vorba de o proteza de plastic, executata asa cum a solicitat medicul. Mi s-a spus ca nu poate sa imi dea garantie pentru ea. Eu doresc sa renunt la serviciile acestui stomatolog si sa-mi recuperez cheltuielile efectuate, caci pentru achitarea banilor am fost nevoit sa fac un credit bancar pe 5 ani, dar si acum nu ma pot folosi de acea proteza. Mentionez ca am lucrat 15 ani in domeniul radioactiv ( combustibil pentru cernavoda), sunt pensionar din anul 2000. Ce ar trebui sa fac pentru a recupera banii si eventual daune pentru toata porcaria craeta. Mai amintesc ca nu mi s-a dat chitanta niciodata pe parcursul efectuarii lucrarilor stomatologoce, ci abia in data de 16.06 cand am solicitat aceste chitante si contractul incheiat, si atunci abia a completat respectivele chitante. ( dansa avea la chitantier pe numele meu doar 2 sau trei chitante ptr. valori de 50, 70 si 100 ron ) Va multumesc, astept cu disperare sfaturile dvs. lucrarea deja incepe sa se deterioreze, iar eu nu pot manca ca un om normal, stau cu protyeza intr-un saculet.
Vă recomand să vă adresați mai întâi medicului stomatolog și să-i cereți banii înapoi punându-i pe masă proteza pe care v-a dat-o deşi nu aţi solicitat-o. În cazul în care nu veţi obţine rezultatul scontat, vă veţi adresa Colegiului medicilor și Comisiei de monitorizare şi competenţă profesională pentru cazurile de malpraxis din cadrul Direcției de sănătate publică județeană în care veți arăta pe larg toată situația creată de medicul stomatolog, inclusiv faptul că nu v-a eliberat chitanțe pentru întreaga sumă plătită şi că aţi contractat o lucrare de porţelan şi vi s-a montat o lucrare de plastic.
Medicii sunt obligaţi a se asigura pentru răspundere profesională.
Colegiul medicilor este puţin probabil să constate vreo culpă a medicului, iar dacă aceste demersuri nu au dat rezultat, vă veţi adresa instanţei cu o acţiune în răspundere civilă contractuală, lipsa danturii creând pentru dv. un disconfort şi un prejudiciu. ;)