Am o creanta ce depaseste 45000 lei.Am incercat pe executare silita,dar toate bunurile sunt cu ipoteca.
As vrea ,daca se poate sa ma ajutati cu un sfat si anume,daca e mai bine sa-i cer falimentul sau insolventa firmei debitoare ?
Multumesc !Am inteles.
As mai avea o intrebare.Debitorul are 7 imobile pe firma
,dar am facut notare la cartea funciara decat pe unul,deoarece am aflat ca si celelalte sunt pline de sarcini.Avand in vedere faptul ca la cererea insolventei trebuie sa existe masuri asiguratorii pe bunurile debitorului intrebarea e, daca aceste masuri trebuiesc pe toate bunurile sau se poate si in parte?
Avand in vedere faptul ca la cererea insolventei trebuie sa existe masuri asiguratorii pe bunurile debitorului intrebarea e, daca aceste masuri trebuiesc pe toate bunurile sau se poate si in parte?
" Art. 31. - (1) Orice creditor îndreptăţit să solicite deschiderea procedurii prevăzute de prezenta lege împotriva unui debitor prezumat în insolvenţă poate introduce o cerere introductivă, în care va preciza:
c) existenţa unor măsuri asigurătorii asupra bunurilor debitorului; "
Legea nu impune aceasta conditie textul de lege pe care l-am citat spune "va preciza" daca este cazul ..
Expresia " creditor îndreptăţit să solicite deschiderea procedurii" este definita la art 2 alin 6
"6. prin creditor îndreptăţit să solicite deschiderea procedurii insolvenţei se înţelege creditorul a cărui creanţă împotriva patrimoniului debitorului este certă, lichidă şi exigibilă de mai mult de 90 de zile. Creditorii, inclusiv cei bugetari, vor putea solicita deschiderea procedurii insolvenţei doar în cazul în care, după compensarea datoriilor reciproce, de orice natură, suma datorată acestora va depăşi suma prevăzută la pct. 12; "
Buna ziua!
diana.iacob1
As dori sa stiu care sunt pasii de urmat in privinta procedurii de insolventa.
O firma ne datoreaza o suma si nu reusesc sa-i recuperez si m-am gandit ca ... (vezi toată discuția)