avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Mandatarul consilier juridic nu poate pune concluzii ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Mandatarul consilier juridic nu poate pune concluzii în instanþã?!

Art. 68 alin. 4 C.p.civ. s-a modificat cumva şi nu îi mai este recunoscut dreptul mandatarului consilier juridic de a formula concluzii în instanţă şi de a depune concluzii scrise în numele mandantului decât prin avocat???
Cel mai recent răspuns: Alexandru Tuta , Consilier juridic 14:31, 16 Martie 2012
Consilierul juridic cu mandat - procura judiciara autentificata - poate sa puna cioncluzii orale, depinde doar de cât de dezgheţată este instanta, iar daca nu poate pune concluzii scrise .
Prin urmare poate depune concluzii scrise, poate promova cai de atac, dar nu poate pune concluzii orale - hilar .
Ultima modificare: Miercuri, 23 Noiembrie 2011
LEX PROFESIONAL CONSULTING, Consilier juridic
Orice persoana poate reprezenta pe alta ( fizica sau juridica), doar ca nu poate pune concluzii decat prin avocat

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for... >

In cazul in care contest o contraventie sil reprezint pe tatal meu (contravenientul) pot pune concluzii in numele lui?
E nevoie de mandat special de la notar pt reprezentare in justitie?
Va multumesc
~ Conținut șters la cerere ~
Este o diferenta intre mandatarul neavocat si consilierul juridic care potrivit atributiilor stabilite prin lege reprezinta persoana juridica in slujba careia se afla. Nu cred ca ar proceda corect instantele judecatoresti daca ar solicita procura speciala "ad litem" unui consilier juridic care ar avea la dosar imputernicirea cf. lg. 514/2003. Ce cunoasteti, cum mai apreciaza instantele "obligatiile" din statutul profesiei de consilier juridic ? Dupa cunostiintele mele, nu il considera obligatoriu. Art. 1295 NCC : puterea de a reprezenta rezulta din lege, in cazul de fata.
Art. 1301 Forma imputernicirii - N.C.C.: " IMPUTERNICIREA NU PRODUCE EFECTE DECAT DACA ESTE DATA CU RESPECTAREA FORMELOR CERUTE DE LEGE PENTRU INCHEIEREA VALABILA A CONTRACTULUI PE CARE REPREZENTANTUL URMEAZA SA IL INCHEIE."
In concluzie: Legea 514/2003 nu prevede obligatia de a prezenta procura speciala ad litem, pentru a reprezenta intr-un proces, raportat la art. 6 care consacra ferm caracterul polivalent al legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate reprezenta un consilier juridic o asociatie de locatari? marcyz marcyz Buna ziua. Un consilier juridic cum poate reprezenta o asociatie de locatari in instanta? Multumesc! (vezi toată discuția)
Reprezentare in instanta ContSters233678 ContSters233678 Buna ziua, 1. Va rog sa-mi spuneti daca mai este necesara procura notariala cand dreptul de reprezentare este dat prin declaratie verbala facuta in ... (vezi toată discuția)
Reprezentarea in instanta a tertilor Alexandru Dan Alexandru Dan Este posibil ca un consilier juridic angajat al unei societati comerciale cu activitate de consultanta in afaceri si management, sa reprezinte in instanta un ... (vezi toată discuția)