avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... amenda garda financiara pentru ca nu am emis bonuri ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

amenda garda financiara pentru ca nu am emis bonuri fiscale pentru plati facturi prin payzone

Sunt administratorul unei societati comerciale care se ocupa cu comercializarea produselor it. Pe langa asta, la noi se pot plati si diversele facturi de utilitati (enel, romtelecom, vodafone etc) prin intermediul unui aparat de la PAYZONE, aparat ce emite chitante pentru aceste incasari. Noi ii incasam clientului exact valoarea de pe factura( fara nici un fel de adaos comercial), iar la sfasitul lunii facturam catre payzone un comision de 0.3 lei / factura incasata. Pentru acea factura pe care o emitem, platim bine fiscale, ci doar chitantele inteles taxele si impozitele aferente. Acum cateva zile insa, am avut un control de la garda financara care mi-a gasit 150 de lei in casa, proveniti din aceste ncasari de facturi, Bineinteles ca pentru cei 150 de lei nu aveam emise bonuri fiscale ci doar chitantele de la aparatul payzone, chitante pe care le-am aratat comisarilor, care insa au sustinut ca trebuiau emise bonuri fiscale. Eu am contract semnat cu payzone, contract ce precizeaza faptul ca acei bani nu sunt proprietatea mea, ci proprietatea payzone sa, si nu ii pot folosi in nici un scop. Garda financiara mi-a aplicat o amenda de 8000 lei, si mi-au scris pe procesul verbal ca cei 150 de lei din casa proveneau din vanzare marfa. Ce parere aveti?..a-ti patit vreodata asta? Cum as putea sa contest procesul erbal?
Cel mai recent răspuns: doradragan , utilizator 15:33, 25 Mai 2011
faceti contestatie legal dvs sunteti intermediar si incasati banii in numele altei firme-persoana juridica, deci nu incasati de la populatie ci de la FIRMA in baza unei facturi pe care dvs. o emiteti lunar , dvs. trebuie sa emiteti chitanta zilnica firmei (in baza unui centralizator care sa cuprinda numarul lor emis catre clienti)respectiv asa justificati banii in plus la sf.zilei idem BROKER ASIGURARI prin contrestatie vi se va anula amenda nu va speriati. ATENTIE ei dau amenzi din orice ei spun noi avem dreptate, noi spunem ba nu noi avem drepate si asa ajungem in instanta, asta e sistemul deocamdata, nu avem de ales in ROMANIA, nu stiu cum e in alte tari!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2011
doradragan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat, nelamurire alina240 alina240 Buna ziua. Am o firma cu obiect de activitate prestari servicii, serviciile sunt prestate si catre persoane juridice si catre persoane fizice. Desigur detin ... (vezi toată discuția)
Bonul fiscal obligatoriu daca tai chitanta si factura? ANCA_M ANCA_M LUCREZ IN DOMENIUL TRANSPORTURILOR SISTEM RENT A CAR . PENTRU SUMELE INCASATE DE LA CLIENTI SE TAIE CHITANTA SI FACTURA PE BAZA UNUI CONTRACT INTRE FIRMA SI ... (vezi toată discuția)
Activitatea de agent imobiliar (intreprinere individuala) necesita utilizarea casei de marcat fiscale,? unde se incadreaza aceasta functie/meserie/profesie? florinbc florinbc Doresc sa infiintez o II avand activ. principala - tranzactii imobiliare. Precizez ca am lucrat in domeniu ,SC agentie SRL unde se emiteau bonuri fiscale, ... (vezi toată discuția)