avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia pentru limita de varsta poate fi diminuata?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia pentru limita de varsta poate fi diminuata?

va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema:la calcularea pensiei pentru limita de varsta cu grupa se aplica ceva penalizari?
de exemplu ;o persoana nascuta in 15.oct.1949 cu stagiu complet de cotizare din care are 16 ani si 4 luni lucrati in grupa a II a are ceva penalizari la plata pensiei ?
Cel mai recent răspuns: roxana si florin , utilizator 09:17, 26 Mai 2011
Raspunsul la ambele intrebari este "nu". Pensia pentru limita de varsta nu poate fi diminuata, nu exista prevedere legala in acest sens. Numai pensia anticipata partiala este diminuata (sau penalizata, cum doriti sa spuneti).
va multumesc pentru lamuriri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie diverse diverse Buna. O persoana care are 30 de ani si 9 luni in campul muncii (fara grupe sau altele), femeie, nascuta in anul 1955, la ce varsta poate iesi la pensie? (vezi toată discuția)
Pensie anticipata marcelsec marcelsec as dori o lamurire ptr. socrul meu ,care are 60 ani,27 ani vechime fara grupa ...momentan este angajat si ar dori sa stie daca poate iesi la pensie ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata fara penalizare ittisottis ittisottis BUNA ZIUA, Am implinit 57 de ani in 06. februarie 2012. Lucrez in invatamant, am o vechime de 37 de ani . Ma pot pensiona anticipat ,cand am 38 de ani de ... (vezi toată discuția)