avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zilieri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zilieri

conform legii 52/2011 cu privire la angajarea de zilieri veniturile obtinute de acestia sunt considerate venituri de natura salariala! Aceste venituri afecteaza salariile compensatorii primite in baza unei ordonantei daca zilierul e fost miner??????
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:59, 26 Mai 2011
Nu pot afecta acele salarii intrucit nu sunt obtinute in baza unui contract de munca, cel mult pot fi privite ca venituri de completare
Venitul realizat de zilieri sub forma remuneraţiei zilnice pe fiecare beneficiar de lucrări reprezintă venit asimilat salariului, pentru care sunt aplicabile prevederile cap.III “Venituri din salarii” al titlului III “Impozit pe venit” din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 200 marryradu marryradu Am o asociatie de proprietari si pt femeia de servici care e ziliera depun declaratia 100 si pentru mine administrator decl 112. In februarie pentru ea am ... (vezi toată discuția)
Zilieri George Moraru George Moraru Zilierii ar trebui sa apara in declaratia 205? Va rog argumentati raspunsul! (vezi toată discuția)
Declaratie 112 pt. impozit venit zilieri? ContSters86219 ContSters86219 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: [b]Impozitul pe venitul zilierilor, trebuie declarat in decl.112 sau 100?[/b][b]Nu am salariati ... (vezi toată discuția)