avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM fara carte de munca, e ok?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM fara carte de munca, e ok?

Buna ziua
Din feb 2006 am fost angajat in cadrul unei companii. La vremea respectiva nu aveam inca actele de Romania, eram in proces de redobandire a cetateniei.
Am semnat un CIM, dar fiind student atunci era doar pe juma de norma. In iulie 2007 mi-am deschis o viza de tip D (de munca) si contractul a trecut la norma intreaga. In vara lui 2008 am redobandit cetatenia Romana, am adus actele necesare si am semnat o anexa la CIM.

Acum plec de la companie si am vrut sa iau cartea de munca si aflu ca eu nu am asa ceva si nu am avut niciodata, pe motiv ca nu mi sa deschis ca am fost cetatean strain. E ok situatia?!?!


Va multumesc

Cel mai recent răspuns: MARIANA APOSTOL , Consultant resurse umane 12:12, 28 Mai 2011
Angajatorul dvs. trebuia sa intocmeasca la incetarea activitatii, odata cu decizia de incetare, si adeverinta de vechime care se intocmeste pentru angajatii carora nu le-au fost deschise carnete de munca, (pt. ca nu au fost tipizate, este mai comod sa intocmesti o adeverinta decat sa stai la cozi pt. achizitionare tipizate etc. dar nu pentru ca angajarea dvs. nu a fost in regula). Daca angajatorul nu avea aprobare de la ITM pentru a gestiona carnetele de munca la sediul societatii, persoana desemnata pentru administrarea dosarelor de personal nu a intocmit adeverinta de vechime in munca, probabil a omis sa ceara inspectorului de la ITM adeverinta de vechime pt. dvs., astfel, aveti posiblitatea sa solicitati in scris angajatorului aceasta adeverinta sau sa va adresati personal, la Inspectoratul Teritorial de Munca, la inspectorul angajatorului pentru obtinerea acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa 1 an de munca nu am carte de munca, ci doar o adeverinta ionela1987 ionela1987 Dupa 1 an de munca nu am carte de munca, ci doar o aveverinta( cu o stampila de la I.T.M.) in care e precizata periaoada in care am lucrat la firma respectiva ... (vezi toată discuția)
Carte de munca pierduta anamaria.m anamaria.m vreau sa angajez pe cineva care spune ca si-a pierdut cartea de munca. eu vreau totusi sa inregistrez contractul sau de munca cu mine ca angajator. este ... (vezi toată discuția)
Eliberare carte de munca dupa demisie nechita_alina nechita_alina buna . poate ma ajuta si pe mine cineva sa inteleg ce se intampla pana la urma cu cartea mea de munca. am lucrat 8 luni de zile ca si casier din martie 2010 ... (vezi toată discuția)