avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatie locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatie locatari

o asociatie de locatari poate sa ia un imobil daca acel imobil este in patrimoniul unei banci si titularul acelui imobil? imobilul respectiv are datori la asociatia respectiva 8600 lei ron se poate asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:10, 29 Mai 2011
Daca asociatia are titlu executoriu, poate executa bunurile datornicului, chiar daca acestea sunt ipotecate la banca. Va aveni si banca la executare pentru recuperarea creditului.
Sfatul meu este sa va achitati datoria catre asociatie, altfel va puteti pierde casa.
Imobilul in sine nu poate sa il obtina
In situatia in care detine hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila,poate demara procedura de executare silita ocazie cu care se va dispune expertizarea pentru evaluarea bunului dedus executarii
Urmeaza procedura de licitare,drum lung...in urma caruia exista posibilitatea ca asociatia sa recupereze debitul
asociatia poate actiona in judecata proprietarul, oricare e acela si datoria se executa silit. asociatia recupereaza doar datoria, nu poate lua imobilul
marius123456 a scris:

o asociatie de locatari poate sa ia un imobil daca acel imobil este in patrimoniul unei banci si titularul acelui imobil?

Cum adica "sa ia un imobil"? Sa-l ia de unde? Sa-l cumpere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi executat un bun deja ipotecat ? mihai2454 mihai2454 Detin un bun achizitionat prin credit ipotecar. Daca un tert obtine un titlu executoriu pentru averea mea personala , poate sa execute acel bun care este deja ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii Gaellycus Gaellycus O bancă, poate vinde un apartament ipotecat fară acordul asociaţiei de locatari?Debitorul la bancă are o datorie de 6.000 lei .Apartamentul a fost vÎndut ... (vezi toată discuția)