avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Obligatie de publicare bilant la M. Of. pentru firme ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Obligatie de publicare bilant la M. Of. pentru firme cu cifra de afaceri anuala mai mare de 10 milioane lei

Conform art 185 alin 4 din legea 31 :
(4)Societăţile comerciale care au o cifră anuală de afaceri de peste 10 milioane lei au obligaţia de a publica în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, un anunţ prin care se confirmă depunerea actelor prevăzute la alin. (1).

Actele prevazute la alin 1 sunt :
(1)În condiţiile prevăzute de Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată, consiliul de administraţie, respectiv directoratul, este obligat să depună la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, în format hârtie şi în format electronic sau numai în formă electronică, având ataşată o semnătură electronică extinsă, situaţiile financiare anuale, raportul lor, raportul cenzorilor sau raportul auditorilor financiari, după caz.

Depunerea se face prin anunt direct la Monitorul Oficial.
Legea 31/1990 nu prevede un termen .
Detalii : aici
[ link extern ]

Societatile cu cifra de afaceri mai mica de 10 milioane lei nu au aceasta obligatie .
Cel mai recent răspuns: Szegedi , utilizator 15:55, 26 Septembrie 2016
Buna, mai este valabil acest lucru si pentru firmele care la sf anului 2014 depasesc acest plafon al cifrei de afaceri? multumesc
Atentie, acest anunt este necesar a fi publicat doar de catre societatile pe actiuni care indeplinesc conditia, reglementarea fiind la capitolul IV Societatile pe actiuni.
Buna ziua,
Conform ART. 201 din Legea nr.31/1990 - la capitolul Societati cu raspundere limitata:
(1) Situaţiile financiare vor fi întocmite după normele prevăzute pentru societatea pe acţiuni. În urma aprobării lor de către adunarea generală a asociaţilor, administratorii vor depune la registrul comerţului, în termen de 15 zile de la data adunării generale, copii ale situaţiilor financiare anuale, în conformitate cu prevederile Legii contabilităţii nr. 82/1991, republicată, spre a fi publicate în conformitate cu art. 185.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilant - publicare in m. oficial carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Mai este obligatorie publicarea in M. O. a bilantului ? (vezi toată discuția)
Publicarea situatiilor financiare, pentru anul 2020, in monitorul oficial? Bife Bife Mai exista obligatia publicarii situatiilor financiare, pentru anul 2020,in Monitorul Oficial, indiferent de cifra de afaceri? (vezi toată discuția)
Depunere bilant pentru anul 2011 anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca dupa ce depun bilantul online la ANAF mai trebuie ceva ?trebuie facut un anunt (cu numar caractere) pentru monitorul ... (vezi toată discuția)