avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... jonctiunea posesiilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

jonctiunea posesiilor

Buna ziua! Am urmatoarea speta: fiul,are de la tatal lui prin contract de vanzare-cumparare un teren in suprafata de 2400mp(suprafata in acte). In momentul efectuarii inscrierii in cartea funciara,din masurartori s-a constatat existenta in plus 1 suprafetei de 150 mp. Eu l-am sfatuit sa facem o actiune in uzucapiune si sa invocam jonctiunea posesiilor.(tatal este in viata). Nelamurirea mea priveste momentul achitarii si modul de calcul al taxei de timbru. Facem noi o evaluare estimativa in functie de valoarea data de fisc si apoi la termen asteptam sa vedem daca exista necesitatea completarii ei? Pentru ca banuiescca nu putem introduce actiunea netimbrata..... Probabil e o intrebare stupida dar sunt foarte incepatoare> Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihai Vaduva , Avocat 15:13, 27 Mai 2011
buna ziua.
da, se poate si asa. pe citatie instanta va va pune in vedere sa achitati si diferenta taxei de timbru.
DEsi nu este in concordanta cu cele prevazute de legea taxelor de timbru, in practica exista posibilitatea introducerii unei actiuni fara achitarea taxei de timbru.
Va sugerez sa redactati actiunea, sa o trimiteti prin posta si sa asteptati citatia.
Nu uitati totusi ca, in cuprinsul actiunii, sa precizati care este valoarea terenului pentru ca in functie de acesta valoare se va calcula si taxa de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe timbru si judiciare pentru un proces de uzucapiune coyotu27 coyotu27 Buna ziua, Intentionez sa deschid un proces de uzucapiune pentru un teren si casa construita pe acest teren. Terenul a fost cumparat in 1957 (atunci s-a ... (vezi toată discuția)
Actiune anulata ca netimbrata, recurs respins ca nefondat - ce mai pot face? michil michil Va rog daca ma poate ajuta cineva cu o solutie la problema pe care o intampin. Am chemat in judecata pe Contencios un Biroul al unor executori judecatoresti ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune buna buna Detin din 1990 teren + casa - limitele de hotar specificate in act corespund cu realitatea de pe teren. In acte 363 mp, pe teren 549 mp, eroare calcul ... (vezi toată discuția)