avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit ipotecar neachitat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit ipotecar neachitat

in cazul in care nu se mai achita un credit ipotecar si valoarea apartamentului achizitionat a scazut mult fata de anul 2008 ,prin ce metode isi recupereaza banca restul banilor datorati(diferenta intre valoarea creditului si pretul obtinut in zilele noastre ).mentionez ca debitorul nu are alte bunuri sau proprietati in posesie,singura sursa de venit fiind salariul.se pot opri bani din salariu?sau ce alte riscuri sunt?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 15:30, 27 Mai 2011
Daca creditorul ipotecar nu-si indestuleaza creanta din valoarea imobilului ipotecat, pentru restul debitului se poate indestula din celelalte bunuri, inclusiv salariu. Se poate infiinta poprire pe salariu si se poate retine pana la 1/2 din acesta.
creditorul(banca) are un drept de creditor chirografar asupra tuturor bunurilor prezente si viitoare ale debitorului.In cazul in care nu exista bunuri suficiente pentru indestularea creantei,dupa un anumit interval de timp si parcurgerea unor proceduri,suma de bani care nu subzista debitului,va fi trecuta la capitolul"pierderi"de banca.Acest lucru se intampla si in situtaia in care banca"vinde "creditul neperformant catre o societate de recuperare.Oricum,trebuiesc a se scurge ani de zile pana atunci(si posibil ca intre timp situatia dvs financiara din prezent sa se imbunatateasca...).banca are la indemana posibilitatea(lucru aproape cert ca se va intampla) sa va instituie si poprire de pana la 1/2 din salar pana la stingerea restului de datorie,de exemplu.
Ultima modificare: Vineri, 27 Mai 2011
Gabriel Zagrean, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract ipoteca vs contract fara garantie ipotecara adiprenne adiprenne Buna ziua! As dori sa aflu daca in cazul in care am un imprumut finaciar care nu este garantat cu ipoteca cum poate debitorul sa execute un ... (vezi toată discuția)
Ma pot executa silit pe o casa ipotecata deja? melania_30 melania_30 Buna seara, debitul meu restant pentru un credit de nevoi personale negarantat este acum de la 35000ron la 65000rom.Firma de recuperari creante mi-a trimis o ... (vezi toată discuția)
Ipoteca bancii pe 15 ani si...alti creditori Irina S. Irina S. Daca exista un imobil ipotecat de catre banca, pe o perioada de 15 ani dar intre timp apar alti creditori chirografi, ce se intampla cu bunurile ipotecata in ... (vezi toată discuția)