avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract ipoteca vs Contract fara garantie ipotecara
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract ipoteca vs Contract fara garantie ipotecara

Buna ziua!

As dori sa aflu daca in cazul in care am un imprumut finaciar care nu este garantat cu ipoteca cum poate debitorul sa execute un apartament?
Pentru recuperarea debitului, banca poate valorifica toate bunurile debitorului. Nu este necesara ipotecarea imobilului.
nu ati inteles! nu am contract de ipoteca cu banca!
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2012
adiprenne, utilizator
Am inteles foarte bine. Am mentionat ca nu este necesar un contarct de ipoteca. Pentru orice creanta, un creditor va poate urmari toate bunurile dv. pentru a-si indestula creanta.
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2012
Carmen Chitu, Avocat
Ba a inteles f bine.
Nu este nevoie sa aveti ipoteca pe casa pt ca banca sa execute acel imobil. Banca e creditor chirografar, are in cazul asta un drept de gaj general asupra bunurilor prezente si viitoare ale debitorului lor.
Ipoteca e o grantie reala, creditorul ipotecar executa ipoteca si daca nu se indestuleaza, trece la executarea altor bunuri. Daca un credit e garantat cu ipoteca nu inseamna ca executa ipoteca si gata, ramane in paguba daca nu recupereaza datoria dupa vanzarea bunului ipotecat.
Aveti in link explicatii cu ce inseamna creditor chirografar .

[ link extern ]

Neavand ipoteca pe ap, aveti libertatea de a o vinde liber si din pretul obtinut, puteti da banii bancii
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2012
gi-jane2, moderator
vedeti dumneavoastra, cand m-am dus la banca nu eram nici avocat nici finantist. aveam o alta profesie, alta pregatire dintre miile sau cate or fi.cand m-am dus sa iau credti banca mi-a intins o hartie pe care sa o semnez insa nu mi-a spus si de "creditorul chirografar" pentru ca daca imi spunea nu mai luam creditul.nu este obligatia mea sa stiu despre creditorul chirografar. m-am dus pt un credit de nevoi personale NU PENTRU CREDIT CU IPOTECA. ok, nu vreau sa invoce nimeni aici faptul ca eu nu vreau sa platesc niste bani pe care i-am luat imprumut si pe care in mod corect si dupa posibilitati trebuie sa ii dau inapoi. insa,vreau sa imi apar bunurile si , asa cum v-am spus poate ca daca stiam de creditorul chirografar nu mai luam nici-un credit. mancam doar apa si paine si casa nu o puneam la risc.e, care este parearea dumneavostra aici? pot sa invoc acest lucru in instanta? banca nu are nici-o vina din punct de vedere moral si juridic cand a dat creditul? oare nu a omis in mod intentionat sa prezinte niste informatii clientului?pentru ca daca a facut-o in mod intentionat atunci care mai este diferenta dintre camatar si banca? banca nu are nici-o vina pentru ca a facut scoala pentru a evita riscurile creditarii ? oare e vina unui pictor sau a unui, ospatar , medic etc sa stie ca asa rapid o sa cada economia incat el sa nu mai plateasca rata ? banca este tot un srl si ar trebui sa invete sa piarda si ea. angajatii din banca ar trbui sa platesca si ei pt greselile lor.
asa cum ati spus si dumneavoastra , ipoteca este o garantie reala
. ce inseamna asta, ca eu am semnat ceva in care am garantat cu un apartament. logic si pe romaneste , lasand la o parte formularile alambicate din legi,, inseamna ca cineva care nu are garantie semnata din partea mea nu are nici-un drept. eu nu mi-am dat acordul pentru ca un imprumut sa fie conditionat cu casa. banca , cand faceam credit trebuia sa ataseze , anexeze la contract si o hartie de garantie semnata de mine. atat timp cat nu are mi se pare injusta legea cu executarea bunurilor , chiar o inventie daca nu chiar un privilegiu facut creditorului ceea ce ar fi grav.
cred ca cel mult poate sa ceara poprire pe salariu sau pe orice , asta ca toata lumea sa fie multumita. insa , insist, atat timp cat cineva care m-a imprumutat cu bani nu are nici-un drept asupra proprietatilor mele cu care nu am garantat. e vina creditorului ca nu si-a asigurat o garantie.

ce parere aveti?






Alte discuții în legătură

Executare silita tomamarin tomamarin Va rog mult sa ma sfatuiti ce pot sa fac! Am facut un contract de imprumut pe 3700 de euro in care se specifica ca garantie bunurile mobile si imobile, ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat osaka osaka Buna ziua, In urma cu doi ani de zile am cumparat un teren la semnarea contractului de credit cu banca mi s-a solicitat si un bilet la ordin avalizat, pe care ... (vezi toată discuția)
Legal sau ilegal?- executare imobiliare credit negarantat imobiliar CBucuresti CBucuresti As dori sa aflu si eu parerea unui specialist referitor la un paragraf care se trimite in acele scrisori, de catre firmele de recuperare, si anume cel ... (vezi toată discuția)