avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Cursul de schimb şi piaţa ... francul elvetian
Discuție deschisă în Cursul de schimb şi piaţa monetară

francul elvetian

buna ziua.ma poate lamuri si pe mine cineva cat mai poate creste francul elvetian?mentionez ca am credit in franci.ce sanse sunt sa scada cotatia lui pe piata ?de unde acesta crestere alerta?
Imi puteti spune ce inseamna si ce implica aceasta conversie? Sunt interesata de orice ar putea diminua la momentul acesta impactul pe care il are asupra creditului meu cresterea fabuloasa a CHF. Initial m-am gandit la refinantare dar acum ezit.
Nu inteleg de ce se discuta de conversie ca o alternativa pt refinantare. Daca faceti conversia sumei ramase de restituit intr-o alta valuta, tot acolo ajungeti. De ex. eu am un credit de 40.000 CHF. Cand l-am contractat l-am vandut cu 2.01 RON, am primit pt ea suma de 80.000 RON cu care mi-am cumparat un apartament amarit de 40 mp pe care l-am renovat. Acum datorez cca 25.000 CHF. La cursul din ianuarie 2007 (2.01) asta insemana 50250 RON. La cursul BNR de azi (3.9130) asta inseamna 97825 RON. Deci, azi datorez in lei dublu fata de cat am primit in 2007. Si asta fara dobanda!!!
Daca ar fi sa fac conversia in EUR de exemplu la curs BNR la paritatea de azi 1 CHF = 0.93 EUR. As datora in locul sumei de 25000 CHF 23250 EUR. La cursul BNR de azi ( 4.2419) aceasta suma 98624 RON. Ce am castigat? Si daca EUR mai creste in urmatorii ani?

Eu zic ca situatia actuala nu este normala si ceva trebuie sa se schimbe. Raman la parerea ca in urmatorii 15 ani cat mai am din credit se pot intampla multe. Poate voi avea noroc. Sau poate raman cu chilotii de pe mine #-o
Un lucru am invatat: nu se iau decizii majore in panica. Si acum din cauza situatiei financiare internationale este panica internationala. Eu o sa mai astept. Pana atunci imi platesc ratele la curs dublu si astept vremuri mai bune.

PS: din cauza crizei imobiliare, nici valoarea apartamentului nu mai acopera, bineinteles, suma datorata la banca =D>
Buna dimineata,eu as intra la "negocieri" cu banca creditoare ,pozitia fiind una de forta.Sunt de acord cu ideea exprimata mai sus "francul va scadea" in timp de 2-3 ani.E bine sa faceti conversia daca puteti,de preferat in valuta in care aveti veniturile.Citez din Guvernatorul B.N.R. "E bine sa te imprumuti in valuta in care ai venituri",asa se anuleaza cel putin riscul cresterii valutei.Asta cu "creditele in franci elvetieni " e o pacaleala facuta de cei care au previzionat corect cresterea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exemple de clauze abuzive in contractele de credit in franci elvetieni Cristina Paisa Cristina Paisa BANCA NR. 1 \\"Tragerile se vor efectua in valuta creditului. Utilizarea sumelor trase se va face in moneda in care imprumutatul este obligat sa efectueze ... (vezi toată discuția)
Credit franci elvetieni-posibilitate diminuare rate/credit mi_simonet mi_simonet odata cu cresterea cursului valutar al CHF, deja salariul meu este \"mancat\" de rata lunara la banca. am transmis bancii o notificare prin care imi declar ... (vezi toată discuția)
Francii elvetieni - credite cu probleme negulescucamelia negulescucamelia In 2007 am obtinut un credit in valoare de 25.000 de franci elvetieni fara ipoteca . La acea vreme, rata ce-mi revenea lunar echivala cu aproximativ 8 milioane ... (vezi toată discuția)