avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit franci elvetieni-posibilitate diminuare ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit franci elvetieni-posibilitate diminuare rate/credit

odata cu cresterea cursului valutar al CHF, deja salariul meu este "mancat" de rata lunara la banca. am transmis bancii o notificare prin care imi declar incapacitatea de plata si am solicitat in acelasi timp analiza dosarului meu de credit si transmiterea unei oferte personalizate prin care si banca sa isi asume riscurile acestui credit. raspunsul lor... prezentati-va la sucursala bancii la care ati contractat creditul pentru refinantarea sau restructurarea creditului existent. problema mea este ca pentru restructurare se cere comision (250 Euro nenegociabil), iar eu doresc o diminuare de costuri ale creditului, in timp ce ei, prin acest comision, nu fac decat sa imi impovareze datoria pe care o am catre ei. ce pot face in continuare? deja sunt disperata si nu stiu cum sa ma descurc. multumesc pentru sfaturi.
PS. de ce oare nu se ia si in romania hotararea de inghetare a cursului francului elvetian ca si in ungaria? sunt oare alte interese? de ce nu sunt sprijiniti cei care au deja credit in franci elvetieni astfel incat, prin bunavointa bancilor dar si prin masuri stabilite chiar de catre BNR, toti cei care sunt nefericitii posesori ai acestor credite sa treaca mai usor peste aceasta perioada? ajutati-ma , va rog cu sfaturi. multumesc
Cel mai recent răspuns: mi_simonet , utilizator 10:00, 10 August 2011
din pacate, comisionul trebuie platit. statul nu face nimic aici pt a usura povara cetatenilor romani care au credite la banci. si in general tot ceea ce face e sa puna impozite si taxe fara numar pt cetateni.
Statul nu are obligatia de a sprijini pe cei care nu au avut destule cunostinte economice si bancare incat sa stie ca francul elvetian este o moneda exotica care creste in momente de criza.

BNR nu are obligatia si nici dreptul de a structura cursul valutar prin metode fixe legislative ci doar prin actiuni pe piata valutara. Asta este piata libera, statul nu poate bloca cursul doar pentru ca 50000 de oameni au avut proasta idee de a cere un credit in franci elvetieni si nici nu cred ca are baza legala pentru care sa faca asta.

Eu consider ca atunci cand ati contractat creditul trebuia sa verificati trendul de curs pe ultimii 20 de ani si ati fi vazut cat de instabil poate fi in momente de criza la nivel international si să vă asumati toate partile pozitive ori negative.

Ultima modificare: Marți, 9 August 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Au fost intradevar multe momente de criza pana in 2007 si puteam sa-mi dau seama de trendul de curs . Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Francul elvetian anghelgeorgiana anghelgeorgiana buna ziua.ma poate lamuri si pe mine cineva cat mai poate creste francul elvetian?mentionez ca am credit in franci.ce sanse sunt sa scada cotatia lui pe piata ... (vezi toată discuția)
Despre credite Canadianul7 Canadianul7 Buna ziua,as vrea sa va rog sa ma indrumati ce sa fac,am un imprumut in franci elvetieni pe care nu mai pot sa-I rambursez (am ramas fara loc de munca) . Dupa ... (vezi toată discuția)
Credit franci delia1211 delia1211 Buna ziua! Am un credit de nevoi personale cu ipoteca in franci elevetieni in valoare de 46 000 chf din anul 2007. Cand am ridicat banii a fost cursul 1.845 ... (vezi toată discuția)