avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere/lipsa de la serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere/lipsa de la serviciu

Relatez urmatoarele: -angajatul X la o firma cu sediul in Y oras isi desfasoara activitatea in orasul Z de peste 3ani reprezentand firma din Y in contracte cu firme din Z. La un moment dat respectivul X lipseste o saptamana fara sa spuna nimic dar nu se hotaraste concedierea acestuia . Poate fi considerata activitatea acestuia in orasul Z ca o detasare....?Astfel incat la o decizie de concediere din partea societatii din Y acesta sa actioneze in judecata si sa ceara retro diurna de deplasare si cheltuielile de cazare....?
Nu, nu poate fi considerata din simplu motiv ca pentru detasare trebuiesc facute si semnate niste acte anterior acesteia si nu ulterior.
Relataţi următoarele:
Unde are X domiciliul, în Y sau în Z?
Firma din Y are punct de lucru în Z?

Până la relatări, cert este că angajatul poate acţiona în judecată şi cere diurne, prime, tichete, concedii, şi orice altceva doreşte, rămânând o simplă condiţie, şi aceea de a fi îndreptăţit să le ceară.

Întrebare: De unde ştie X că nu a fost concediat dacă nu a fost la servici?
Nu stiu pe ce se bazeaza utilizatorul Valentininian cand face aceste afirmatii, dar in conformitate cu Codul muncii: Detasarea este actul prin care se dispune schimbarea temporara a locului de munca, din dispozitia angajatorului, la alt angajator, in scopul executarii unor lucrari , in interesul acestuia
angajatul X a reaparut la serviciu,are domiciliul din buletin in K alt oras decat Y,Z dar nu exista nici un document din care sa reiasa detasarea .Exemplu ;el este din Galati ,s-a angajat la firma din Craiova care are contracte in Timisoara si el isi desfasoara activitatea in Timisoara.In contractul din Craiova nu s-a specificat ca va lucra in Timisoara.Este posibil ca firma din Craiova sa aibe punct de lucru si in Timisoara dar nu i s-a specificat astea in contract ,pur si simplu a fost o intelegere nescrisa intre el si firma ca va lucra in Timisoara,el a acceptat-o fiind un salariu bun ,au trecut anii iar acum nu te mai intelegi cu el,vorbeste urat ,intarzie zilnic,ascunde informatii ce tin de organizarea activitatii,nu raspunde la telefon,nu te poti bizui pe el....A discutat cu sefi mai mari in urma incidentului de lipsa, dar ca urmare ,tot asa face...eu ca sef direct(,nu s-a dat nici o decizie scrisa ,decat un mail de la seful superior noua) nu stiu ce sa cred si cum sa procedez doar ca atitudinea lui te trage in spate din activitate ,plus ca imi stirbeste si din personalitate in fata celorlalti subordonati vorbind foarte zeflemitor
S-a apelat pe parcursul incidentelor la drepturile legale prevazute in sprijinul angajatorului de a "atrage atentia angajatului" ca este in culpa? Pe baza lor pana acum il puteati da afara cu mult succes.
Ultima modificare: Duminică, 29 Mai 2011
ContSters202274, utilizator

Alte discuții în legătură

Demisie si reangajare ???!!!! alimik alimik patronul meu are 2 firme: x si y. firma X are 3 angajati eu, patronul si contabila. firma y are 2 angajati, mai exact 2 angajate: sotia patronului si ... (vezi toată discuția)
Actionare in justitie a firmei straine zaqk zaqk De exemplu: Firma X(din strainantate) infiinteaza in Romania firma Y, SRL, in cadrul careia detine 90%. Restul este detinut de persoana Z. Persoana P a fost ... (vezi toată discuția)
Sunt pe punctul de a fi concediat disciplinar emiy emiy Sunt angajatul unei firme X si lucrez sub conducerea firmei Y (firma asociata/partial cumparata) Vineri in urma gasiri unui \"nod in papura\" directorul ... (vezi toată discuția)