avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recalculare cheltuieli intretinere estimate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recalculare cheltuieli intretinere estimate

Buna ziua, sunt un proprietar al unui apartament in care nu locuieste nimeni de peste un an. Apartamentul este contorizat la apa rece , calda si caldura, dar nu au fost facute citirile indexului de 2 ani , astfel cheltuielile de intretinere au fost calculate estimativ pentru fiecare luna ajungindu-se la cantitati de apa foarte mari si deci la o suma destul de mare .Avind consumati mult mai putini mc de apa valoarea intretinerii se poate recalcula conform indexul contoarelor ? Nu intentionez sa locuiasca numeni in viitorul apropiat.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:24, 31 Mai 2011
D-voastra nu ati depus o cerere la asociatia de proprietari prin care sa aratati ca acolo nu sta nimeni? In aceasta situatie cel putin cheltuielile cu apa din apartament nu mai existau. Puteau sa existe niste pierderi pe retea care puteau sa va fie repartizate si d-voastra, dar doar atat. Puteti sa chemati pe cineva din partea administratiei si sa citeasca apometrele si evident se va face regularizarea.
Multumesc mult . Am inteles ca trebuia sa depun o cerere la asociatie , nu am facut pot sa fac acum si sa solicit citirea contoarelor si regularizarea acestor cheltuieli ?
Dar daca nu se doreste aceasta regularizare ?
Avand in vedere aspectul ca apartamentul nu este locuit ,se impune sa comunicati acest aspect presedintelui de asociatie.Pentru indepartarea suspiciunilor se impune a se realiza proces verbal de constatare a indexului consum individual apa R+C,consum care sa fie mentinut in evidenta pana la momentul in care apartamentul va fi locuit respectiv se va realiza consum
Ulterior momentului in care apartamentul va fi locuit respectiv va fi inregistrat consum utilitati,vor putea fi realizate si actualizarea si corectiile in evidenta aasociatiei de proprietari
Avand in vedere ca apartamentul nu va fi locuit ,pentru o reala si corecta impunere consum si reducerea intretinerii,aveti dreptul sa informati inclusiv furnizorul de energie electrica .
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2011
goe_07, utilizator
Cu energia electrica am rezolvat , a fost emisa factura de regularizare dar chelt . de intretinerea se pot recalcula ( regulariza )?
Trebuie sa platesc acesta suma cu penalitatile respective si dupa 1-2 ani cind se va folosii apa sa se regularizeze ? Sa platesc penalitati si la ceva ce nu am consumat ? Sunt convins ca pentru cheltuileile comune sa platesc penalitati .
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2011
eriagopha, utilizator
Sigur ca se pot regulariza!
Solicitati asta presedintelui, in scris, dar si stand de vorba cu el si cu administratorul.
La caldura vi se poate regulariza numai pe anul trecut daca cititi indexul repartitorului cu "M", iar pe acest an se va face regularizarea in sezonul urmator, daca dati indexul citit acum, fara litera, probabil 0(zero). La caldura, daca toata lumea ar fi binevoitoare cu dv. ar trebui sa va bage in contul dv. de la firma care face calculul, tot acel consum estimat, dar nefacut in mod real si sa folositi aceasta suma la o perioada urmatoare cand va locui cineva in apartament si se va da drumul la calorifere.

Alte discuții în legătură

Consum pausal adela c adela c buna. problema mea este urmatoarea: In luna ianuarie cand s-a citit contorul la apa nu am fost gasita acasa(luna in care se si platea taxa de citire), ... (vezi toată discuția)
Plata apei la pausal cristinutza_craiova cristinutza_craiova Buna seara, Am apometre montate si la baie, si la bucatarie, insa nu duc citirea lor decat o data la cateva luni, din aceasta cauza mi s-a pus la plata apa la ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri - plata intretinere andreea.voicu andreea.voicu Buna ziua! Am mai multe intrebari si va rog, daca se poate, sa-mi raspundeti. Parintii mei locuiesc in Giurgiu si la asociatia de care apartin au incercat sa ... (vezi toată discuția)