avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recalculare cheltuieli intretinere estimate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recalculare cheltuieli intretinere estimate

Buna ziua, sunt un proprietar al unui apartament in care nu locuieste nimeni de peste un an. Apartamentul este contorizat la apa rece , calda si caldura, dar nu au fost facute citirile indexului de 2 ani , astfel cheltuielile de intretinere au fost calculate estimativ pentru fiecare luna ajungindu-se la cantitati de apa foarte mari si deci la o suma destul de mare .Avind consumati mult mai putini mc de apa valoarea intretinerii se poate recalcula conform indexul contoarelor ? Nu intentionez sa locuiasca numeni in viitorul apropiat.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:24, 31 Mai 2011
Cred ca ati exagerat cu acei 10.000 lei cumulati numai pentru caldura, chiar si in 2 ani - e vorba de un consum estimat care dupa cate stiu eu este in limite rationale, asta pe de o parte.
Pe de alta parte recalcularea se face cu cei care sunt acum in sistem, care vor fi in sezonul viitor. In mare majoritate sunt aceeasi locatari si ei au platit in acesti doi ani mai putin la caldura din cauza ca i s-a pus si celui care nu a avut caloriferele deschise, dar i s-a estimat totusi un consum. Asa ca acum se vor compensa.

Cheltuielile la bloc sunt intr-un permanent balans de estimari si regularizari, iar in mare majoritate oamenii au inceput sa inteleaga cum se fac aceste calcule. Asta am observat eu in ultimul timp si este si un rezultat al faptului ca cineva isi bate capul, daca o face, sa le explice locatarilor cand au nelamuriri, ce si cum.....

Daca recitim postarea initiala o sa aflam ca s-a ajuns "la o suma destul de mare", dupa cum spune initiatorul. Trebuie avute in vedere toate costurile afisate pe liste in aceasta perioada, nu numai caldura.
Ori daca ne uitam pe listele de plata afisate in diferite asociatii, o sa gasim cheltuieli lunare de 100, 200.. pana la 600 lei/luna in mod frecvent mai ales in sezonul rece. Asa ca in 2 ani adica 24 de luni cu media de 300 lei /luna plus penalizarie se ajunge usor la 10.000 lei.
Dar rationamentul meu este valabil si pentru 5000 lei in 24 de luni sau 1000 lei in 24 de luni. Difera doar suma, rationamentul este acelasi.
Faptul ca noi, cei care trudim in asociatii, putem sa ajutam,sa incercam a regulariza, a compensa cat se poate, este foarte adevarat, dar nu putem face chiar totul.
Nu putem lua banii unui proprietar care a cumparat apartamentul in mai 2011 ca sa-i restituim celui care solicita acum regularizarea din mai 2009 pana astazi.
Si, sa incerc un ultim argument: in iunie 2011 tot blocul se debranseaza de la sistemul centralizat de incalzire si apa calda. Cu ce, cum mai compensam, avand in vedere ca de acum inainte proprietarii nu mai platesc la asociatie apa calda, gzul si agentul termic!?
Ca sa nu fiu inteles gresit, credeti-ma ca noi facem in fiecare luna compensari celor care vin cu citirea contoareler mai rar. Acestia sunt cam 20% din numarul proprietarilor. Dar aceste compensari le facem in limita a maxim 3 luni. Avand in vedere ca 80% aduc indexul lunar, iar celor care nu aduc indexul de apa, de exemplu, le repartizam 7 m.c./persoana/luna, ne da posibilitatea sa compensam acolo unde este necesar, dar pentru o perioada scurta, asa cum am explicat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consum pausal adela c adela c buna. problema mea este urmatoarea: In luna ianuarie cand s-a citit contorul la apa nu am fost gasita acasa(luna in care se si platea taxa de citire), ... (vezi toată discuția)
Plata apei la pausal cristinutza_craiova cristinutza_craiova Buna seara, Am apometre montate si la baie, si la bucatarie, insa nu duc citirea lor decat o data la cateva luni, din aceasta cauza mi s-a pus la plata apa la ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri - plata intretinere andreea.voicu andreea.voicu Buna ziua! Am mai multe intrebari si va rog, daca se poate, sa-mi raspundeti. Parintii mei locuiesc in Giurgiu si la asociatia de care apartin au incercat sa ... (vezi toată discuția)